Ελλάδα

Πανσέληνος Αυγούστου: Περισσότερα από 100 μνημεία ανοιχτά για το κοινό

Πανσέληνος Αυγούστου: Περισσότερα από 100 μνημεία ανοιχτά για το κοινό

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΤΟΥ ΟΞΥΡΥΓΧΟΥ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Το Υπουργείο Πολιτισμού θα διοργανώσει και φέτος τις εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, με την επίβλεψη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οι εκδηλώσεις θα προσφέρουν δωρεάν είσοδο σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, ιστορικούς τόπους και μουσεία τη νύχτα της Πανσελήνου, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε όλη τη χώρα θα είναι ανοιχτοί για το κοινό κάτω από το φως της Πανσελήνου. Σε πάνω από πενήντα από αυτούς τους χώρους και μουσεία θα πραγματοποιηθούν ειδικές εκδηλώσεις, ενώ οι υπόλοιποι θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που διαρκεί από τις 9 έως τις 25 Αυγούστου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, αστροπαρατηρήσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και ξεναγήσεις, οι οποίες διοργανώνονται από τις υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς και της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων, με πολλές από αυτές να γίνονται σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικούς συλλόγους.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, συμμετέχουν επίσης το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, διοργανώνοντας δικές τους ειδικές εκδηλώσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments