Διεθνή

Γερμανία: Ρόδα λούνα παρκ έπιασε φωτιά σε μουσικό φεστιβάλ στη Λειψία – Περισσότεροι από 30 τραυματίες

Γερμανία: Ρόδα λούνα παρκ έπιασε φωτιά σε μουσικό φεστιβάλ στη Λειψία – Περισσότεροι από 30 τραυματίες

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Μια ρόδα λούνα παρκ έπιασε φωτιά σε ένα μουσικό φεστιβάλ στα περίχωρα της πόλης της Λειψίας στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας στη Γερμανία αργά χθες, Σάββατο με αποτέλεσμα σύμφωνα με την αστυνομία να τραυματιστούν περισσότερα από 30 άτομα.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Γερμανίας ανέφερε ότι δύο άτομα τραυματίστηκαν πιο σοβαρά, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία μεταξύ των τραυματιών είναι και τέσσερις αστυνομικοί

Μια ρόδα λούνα παρκ έπιασε φωτιά σε ένα μουσικό φεστιβάλ στα περίχωρα της πόλης της Λειψίας στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας στη Γερμανία αργά χθες, Σάββατο με αποτέλεσμα σύμφωνα με την αστυνομία να τραυματιστούν περισσότερα από 30 άτομα.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Γερμανίας ανέφερε ότι δύο άτομα τραυματίστηκαν πιο σοβαρά, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία μεταξύ των τραυματιών είναι και τέσσερις αστυνομικοί.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας αναφέρθηκε αργότερα από το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι τέσσερα άτομα υπέστησαν εγκαύματα και ένα άτομο τραυματίστηκε από πτώση.

«Οι τραυματίες λαμβάνουν θεραπεία και τα πάνε καλά, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του φεστιβάλ.

Και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε στενό συντονισμό με την πυροσβεστική, την αστυνομία και τις υπηρεσίες διάσωσης και τις ιατρικές υπηρεσίες».

Δεκαοκτώ τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, ενώ οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού.

Αρκετοί τραυματίστηκαν πηδώντας από μεγάλο ύψος, στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν τη φλεγόμενη ρόδα.

Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε ένα ελικόπτερο διάσωσης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι εικόνες έδειχναν τη ρόδα στις φλόγες και πυκνό καπνό να καλύπτει το φεστιβάλ Highfield στη λίμνη Στορμχάλερ. Η φωτιά ξέσπασε σε δύο γόνδολες στη ρόδα του λούνα παρκ γύρω στις 9 το βράδυ, αλλά η αιτία της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμη γνωστά.

Οι δύο φλεγόμενες γόνδολες κάηκαν ολοσχερώς και εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε ότι η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο.

Σοκαρισμένος ο ράπερ που ήταν στη σκηνή

Ο Γερμανός ράπερ Ski Aggu ήταν στη σκηνή του φεστιβάλ όταν ξέσπασε η φωτιά και σε story στον λογαριασμό του στο Instagram δήλωσε «απογοητευμένος και σοκαρισμένος» από αυτό που συνέβη.

«Είμαι απόλυτα απογοητευμένος και σοκαρισμένος από τη φωτιά στη ρόδα λούνα παρκ κατά τη διάρκεια της συναυλίας μου στο Highfield. Το μόνο που μου είπαν στο αυτί είναι ότι δεν πρέπει να ακυρώσω την παράσταση σε καμία περίπτωση αλλά πρέπει πρώτα να παραμείνω σε διάλογο μαζί σας ώστε να μην υπάρξει μαζικός πανικός. Για μένα, προτεραιότητα ήταν να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η κατάσταση, κάτι που ευτυχώς και πέτυχε», ανέφερε.

«Σας ευχαριστώ που παραμείνατε τόσο ψύχραιμοι και ενδεχομένως αποτρέψατε τα χειρότερα. Ο καθοριστικός παράγοντας για αυτό ήταν πάνω απ’ όλα το έργο των διασωστών, οι οποίοι αντέδρασαν τόσο γρήγορα και έτσι απέτρεψαν το έργο», προσέθεσε.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, οι διοργανωτές του φεστιβάλ δήλωσαν ότι έκλεισαν τη ρόδα του λούνα παρκ και ξεκίνησαν εκ νέου τις παραστάσεις στη σκηνή, παρά τα όσα είχαν συμβεί νωρίτερα.

Το Highfield Festival περιγράφει τον εαυτό του ως ένα Indie-Rock μουσικό φεστιβάλ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, Κυριακή.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι περίπου 30.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Με πληροφορίες από DW και Sky News

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments