Διεθνή

Ρωσία: Οι Ουκρανοί έπληξαν άλλη μία γέφυρα στο Κουρσκ [vid]

Ρωσία: Οι Ουκρανοί έπληξαν άλλη μία γέφυρα στο Κουρσκ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ρωσία: Οι Ουκρανοί έπληξαν άλλη μία γέφυρα στο Κουρσκ [vid]

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν άλλη μία γέφυρα στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, για να δημιουργήσουν προβλήματα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Μόσχας στην περιοχή

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν άλλη μία γέφυρα στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, για να δημιουργήσουν προβλήματα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Μόσχας στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

«Άλλη μια γέφυρα λιγότερη. Η Πολεμική Αεροπορία εξακολουθεί να πλήττει τις δυνατότητες επιμελητείας του εχθρού με αεροπορικά πλήγματα ακριβείας», δήλωσε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Μίκολα Ολεστσούκ δημοσιοποιώντας στο Telegram βίντεο από την επίθεση.

Το Κίεβο χτύπησε και άλλη γέφυρα στο Κουρσκ

Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν άλλη μία γέφυρα στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, για να δημιουργήσουν προβλήματα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Μόσχας στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

«Άλλη μια γέφυρα λιγότερη. Η Πολεμική Αεροπορία εξακολουθεί να πλήττει τις δυνατότητες επιμελητείας του εχθρού με αεροπορικά πλήγματα ακριβείας», δήλωσε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Μίκολα Ολεστσούκ δημοσιοποιώντας στο Telegram βίντεο από την επίθεση.

Νωρίτερα, Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ είχαν δημοσιεύσει μια εικόνα μιας κατεστραμμένης γέφυρας πάνω από τον ποταμό Σέιμ στο Κουρσκ.

Στις 16 Αυγούστου, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Ουκρανία ότι χρησιμοποίησε αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να καταστρέψει μια βασική γέφυρα στον ποταμό Σέιμ στην περιφέρεια Κούρσκ της Ρωσίας, αποκόπτοντας τον ανεφοδιασμό των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Η Ουκρανία λέει ότι ελέγχει 82 οικισμούς σε μια έκταση 1.150 τετραγωνικών χιλιομέτρων μετά την αιφνιδιαστική αντεπίθεση που εξαπέλυσε στις 6 Αυγούστου, αλλάζοντας τη δυναμική του πολέμου μετά από δυόμισι χρόνια.

Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν αιχμαλωτιστεί το τελευταίο δεκαήμερο και ελπίζουν ότι θα επιταχυνθεί η ανταλλαγή τους με Ουκρανούς που κρατούνται από τις ρωσικές αρχές.

Η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση με βορειοκορεατικούς πυραύλους στο Κίεβο

Οι ουκρανικές δυνάμεις απέτρεψαν νωρίς σήμερα το πρωί ρωσική πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου, ανακοίνωσε η πολιτική διοίκηση της πρωτεύουσας χωρίς να κάνει λόγο για ζημιές ή τραυματίες.

«Νωρίς σήμερα το πρωί, γύρω στις 05:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο εχθρός χρησιμοποίησε βαλλιστικά όπλα για να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου», ανέφεραν οι αρχές στο Telegram.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι «πολύ πιθανό» να επρόκειτο για «βορειοκορεατικούς βαλλιστικούς πυραύλους KN-23».

Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οι πύραυλοι αναχαιτίσθηκαν καθώς πλησίαζαν την ουκρανική πρωτεύουσα και έτσι δεν μπόρεσαν να πετύχουν το στόχο τους, αναφέρει η διοίκηση.

«Σχεδόν ταυτόχρονα» εξάλλου, το Κίεβο έγινε επίσης στόχος ρωσικών επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία όμως «καταστράφηκαν» όλα από την αντιαεροπορική άμυνα έξω από την περίμετρο του Κιέβου, υποστήριξαν οι αρχές.

«Καμιά καταστροφή δεν διαπιστώθηκε στο Κίεβο και δεν υπάρχει καμιά πληροφορία σχετικά με θύματα», προστίθεται από την ίδια πηγή.

Από την άλλη πλευρά της γραμμής του μετώπου, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από την Ουκρανία με στόχο τις μεθοριακές ρωσικές περιφέρειες του Κουρσκ, του Μπέλγκοροντ και το Ροστόφ, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν πάνω από το έδαφος της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, ένα πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ και δύο πάνω από την περιφέρεια του Ροστόφ, ανέφερε το υπουργείο μέσω του Telegram.

Η Β. Κορέα καταδικάζει την ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ

Στο μεταξύ η Βόρεια Κορέα καταδίκασε την επιδρομή της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ χαρακτηρίζοντάς την «ασυγχώρητη πράξη τρομοκρατίας» που υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον και τη Δύση και προσθέτοντας ότι θα τάσσεται πάντα με το μέρος της Ρωσίας, η οποία επιδιώκει να προστατεύσει την κυριαρχία της, όπως μεταδίδουν σήμερα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Η επιδρομή της Ουκρανίας στο εσωτερικό της Ρωσίας είναι προϊόν της αντιρωσικής συγκρουσιακής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία ωθεί την κατάσταση στο χείλος του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν «αστρονομικές» ποσότητες θανατηφόρων όπλων στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέρεται στο τηλεγράφημα.

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την ένοπλη επίθεση εναντίον του ρωσικού εδάφους από το καθεστώς ανδρεικέλων του Ζελένσκι, που ελέγχεται και στηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση, ως μια ασυγχώρητη πράξη επίθεσης και τρομοκρατίας», ανέφερε σε δήλωσή του το βορειοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το KCNA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments