Ελλάδα

Έρχονται βροχές και καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Έρχονται βροχές και καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Απότομη αλλαγή του καιρού.

Αλλάζει απότομα ο καιρός από τη Δευτέρα (19/8), καθώς βροχές και καταιγίδες θα διαδεχτούν το καλοκαιρινό σκηνικό των προηγούμενων ημερών.

Προβλέπονται βροχές, καταιγίδες, κατά τόπους έντονα φαινόμενα ακόμη και χαλάζι. Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας μάλιστα προειδοποίησε για καιρικά φαινόμενα με έντονη κεραυνική δραστηριότητα σε ανάρτησή του αναφέροντας ότι σήμερα μία στις τέσσερις φωτιές ξεκίνησε από κεραυνό.

Η πρόβλεψη του Meteo Βροχές τη Δευτέρα αναμένονται στο Βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου ο καιρός στο Βόρειο Ιόνιο αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετά ηπειρωτικά τμήματα, ενώ τοπικά έντονα θα είναι τα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με το Meteo.

Υποχωρεί ελαφρώς η θερμοκρασία τη Δευτέρα Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 16 έως 35, στη Θεσσαλία από 17 έως 36-38, στην Ήπειρο από 18 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 36-38 βαθμούς, στα Επτάνησα από 22 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 33-35 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Στα περισσότερα τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Meteo: Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, με αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Ο καιρός τη Δευτέρα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (πλην της Θράκης). Τα φαινόμενα, τα οποία στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα περιοριστούν στη δυτική Ελλάδα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 30 με 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 34 με 36 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments