Ελλάδα

Καιρός: Μπουρίνια σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Ιωάννινα – Μήνυμα του 112 για έντονα φαινόμενα

Καιρός: Μπουρίνια σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Ιωάννινα – Μήνυμα του 112 για έντονα φαινόμενα

Πηγή Φωτογραφίας: (Βασίλης Παπαδόπουλος/Εurokinhssi)

Προβλήματα υπήρξαν σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων από μπουρίνι - Διάσπαρτα προβλήματα στο δίκτυο του ηλεκτρικού, πλημμύρες σε περιοχές της πόλης και αναβολή δύο πτήσεων στην Κέρκυρα

Μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας. Η ΕΜΥ εξέδωσε σήμερα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού προειδοποιώντας για αλλαγή του καιρικού σκηνικού.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, περιφέρειες και δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας και συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Για έντονα καιρικά φαινόμενα ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Ιθάκη, Κεφαλονιά και Ιωάννινα με μήνυμα από το 112. Η προειδοποίηση αναφέρει ότι τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως αύριο Τρίτη (20/08) τις προμεσημβρινές ώρες.

Προβλήματα υπήρξαν σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης από το χθεσινό μπουρίνι. Στην περιοχή της Ολυμπιάδας δέντρο έπεσε στο δημοτικό πάρκινγκ προκαλώντας μικρές ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο. Το δέντρο ξεριζώθηκε από τους ισχυρούς ανέμους. Πτώσεις δέντρων υπήρξε επίσης σε Καλαμαριά και Κορδελιό, ενώ σκεπή τυλίχθηκε στις φλόγες από κεραυνό, στον Άγιο Χαράλαμπο Λαγκαδά. Στο σπίτι δεν βρισκόταν κανείς, επιτόπου έσπευσαν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα. Μικρές εστίες πυρκαγιάς σε ξέρα χόρτα σε Βαγιοχωρι, Νέα Απολλωνία και Σταυρό από κεραυνούς αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Παρόμοιο σκηνικό και στα Γιάννενα… H σφοδρή καταιγίδα, που έπληξε χθες το απόγευμα το λεκανοπέδιο, προκάλεσε προβλήματα. Οι δρόμοι, κυρίως προς την πλευρά της λίμνης, μετατράπηκαν σε ποτάμια και στα χαμηλά σημεία της πόλης η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια.  Ζημιές, λόγω της χαλαζόπτωσης, προκλήθηκαν και σε καλλιέργειες.

Ο δυνατός αέρας ξεκόλλησε ένα μεγάλο κομμάτι στέγης στην οδό Τέκμωνος στον Βοτανικό το οποίο προσγειώθηκε σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στη γειτονιά. Σαν από θαύμα κανείς δεν κινδύνευσε αφού προφανώς οδηγοί και περαστικοί κρύφτηκαν για να προφυλαχθούν από την καταιγίδα.

Διάσπαρτα προβλήματα στο δίκτυο του ηλεκτρικού, πλημμύρες σε περιοχές της πόλης και αναβολή δύο πτήσεων στο αεροδρόμιο είναι ο απολογισμός της μικρής διάρκειας, αλλά έντονης καταιγίδας, που ξέσπασε το πρωί στην Κέρκυρα. Οι κεραυνοί προκάλεσαν διακοπές στο δίκτυο του ΔΕΔΗΕ σε χωριά της Βόρειας και μέσης Κέρκυρας, ενώ στην πόλη δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα. Στο αεροδρόμιο δύο πτήσεις δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν. Η πρώτη ήταν από Φρανκφούρτη, η οποία έκανε προσωρινή παρέκκλιση στο αεροδρόμιο της Πρέβεζας και επέστρεψε στην Κέρκυρα στις 10:22, ενώ η δεύτερη από Τσεχία, η οποία επέστρεψε στην Αθήνα και αναμένεται να προσγειωθεί στην Κέρκυρα σε μια ώρα περίπου.

Προβλήματα από την ξαφνική κακοκαιρία υπήρξαν επίσης σε Βέροια, Κιλκίς, Γιαννιτσά, Τύρναβο, Ημαθία, Κοζάνη, Πέλλα και Κορινθία. Στην Πέλλα στην περιοχή της Αλμωπίας, βροχή και κεραυνοί προκάλεσαν βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, δεκάδες χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα.

Η μεταβολή του καιρού θα χαρακτηριστεί από τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τις έντονες βροχοπτώσεις, που όμως γενικά θα έχουν αρκετά τοπικό χαρακτήρα και δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια, ενώ είναι αρκετά πιθανό να συνοδεύονται και από χαλάζι και ισχυρές ριπές ανέμων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments