Ελλάδα

Κακοκαιρία: “Πνίγηκαν” Κέρκυρα, Πάτρα και Γιάννενα – “Ποτάμια” οι δρόμοι, 31.000 κεραυνοί

Κακοκαιρία: “Πνίγηκαν” Κέρκυρα, Πάτρα και Γιάννενα – “Ποτάμια” οι δρόμοι, 31.000 κεραυνοί

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ. (Βασίλης Παπαδόπουλος/Eurokinissi)

Συναγερμός για δεύτερο "κύμα" ακραίων φαινομένων - Προειδοποιήσεις μετεωρολόγων για "εκρηκτικές" καταστάσεις

Για δεύτερο 24ωρο πλήττει τη Δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία, θέτοντας σε κινητοποίηση την κρατική μηχανή. Κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης του καιρού είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και την έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Νωρίτερα τη Δευτέρα (19.08.2024), η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία, προειδοποιώντας για σφοδρές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς, σε σχεδόν δέκα περιοχές.

Πρόκειται μία κακοκαιρία εξπρές, αφού η διάρκειά της θα είναι 48 ωρών, ωστόσο οι μετεωρολόγοι κρούουν το «καμπανάκι» για την έντασή της.

Μάλιστα, από το μεσημέρι της Δευτέρας έχουν σταλεί μηνύματα 112 στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Πάτρα, Κέρκυρα, αλλά και Ηγουμενίτσα, για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Την ίδια ώρα, ομάδα 3 ανδρών από την 5η ΕΜΑΚ φτάνει εσπευσμένα στην Κέρκυρα, προκειμένου να ενισχύσει την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε επιφυλακή η Κέρκυρα – Στο νησί ομάδα της ΕΜΑΚ

Σοβαρή κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες την Κέρκυρα με ομάδα τριών ανδρών από την 5η ΕΜΑΚ να φτάνει εσπευσμένα στο νησί προκειμένου να ενισχύσει την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.

Προβλήματα με την κακοκαιρία υπάρχουν και στο νησί των Οθωνών, το οποίο έχει μείνει χωρίς ρεύμα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται να μεταβούν την Τρίτη (20.08.2024) στο νησί αν το επιτρέψει ο καιρός.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, εξάλλου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα 112 στους κατοίκους του νησιού, καλώντας τους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν το νησί έως το πρωί της Τρίτης.

Εξαιτίας της σφοδρής νεροποντής με κεραυνούς που εκδηλώθηκαν νωρίτερα, πλημμύρισαν τα φρεάτια στους δρόμους, ενώ το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας έμεινε χωρίς ρεύμα από τις 8 το πρωί. Σύμφωνα με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, η διακοπή οφείλεται σε κεραυνό.

Στη βόρεια Κέρκυρα, φωτιά ξέσπασε στους Αυλιώτες πιθανότατα από κεραυνό.

Προβλήματα υπήρξαν και στις πτήσεις με καθυστερήσεις και ματαιώσεις, λόγω της μεγάλης ποσότητας κεραυνών τα ξημερώματα.

Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν στην κεντρική και βόρεια Κέρκυρα έως τη νύχτα, με σφοδρή βροχόπτωση.

Κακοκαιρία και στην Πάτρα

Η νέα κακοκαιρία που κατέφτασε από την Ιταλία, «φορτωμένη» με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς, πλήττει και την Πάτρα.

Βροχή ξέσπασε στα Βραχνέικα λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οι κάτοικοι της Πάτρας έλαβαν μήνυμα από το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα, κι ενώ η θερμοκρασία άγγιζε εκείνη τη στιγμή τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυρή νεροποντή σάρωσε τα Γιάννενα

Αλλά και στα Γιάννενα, οι δρόμοι έγιναν ποτάμια, το νερό μπήκε και σε σπίτια, ενώ ξηλώθηκαν στέγες και έπεσαν δέντρα.

Οι ριπές του ανέμου ξήλωσαν τμήμα της στέγης κτιρίου, στον Βοτανικό Ιωαννίνων. Η σιδηροκατασκευή αποκολλήθηκε, πέφτοντας πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή.

Από το μπουρίνι σπίτια πλημμύρισαν στο Πέραμα, στο Νεοχωρόπουλο και σε άλλα προάστια της πόλης των Ιωαννίνων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments