Ελλάδα

Χαλκιδική: Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη -Κατέθεσε η αδερφή της

Χαλκιδική: Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη -Κατέθεσε η αδερφή της

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Χαλκιδική: Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη -Κατέθεσε η αδερφή της

Έκλεισε τελικά η κατασκήνωση στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής στην οποία πνίγηκε το 8χρονο κορίτσι την περασμένη Τρίτη.

Έκλεισε τελικά η κατασκήνωση στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής στην οποία πνίγηκε το 8χρονο κορίτσι την περασμένη Τρίτη.

Η Περιφέρεια προχώρησε σήμερα Δευτέρα σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας της κατασκήνωσης. Μέχρι τώρα η κατασκήνωση συνέχιζε κανονικά την λειτουργία της είχε απλά σφραγιστεί η πισίνα για την οποία είχαν διαπιστωθεί παραλείψεις.

Περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν και οι καταθέσεις των παιδιών που βρίσκονταν κοντά στην Αγγελική λίγο πριν εξαφανιστεί.

Τα παιδιά θα δώσουν κατάθεση στην αστυνομία παρουσία των γονιών τους και παιδοψυχολόγου. Σκοπός είναι να διαπιστωθούν οι τυχόν ευθύνες των υπευθύνων της κατασκήνωσης.

Κατέθεσε η αδερφή της μικρής Αγγελικής που ειδοποίησε για την εξαφάνιση της 8χρονης

Όπως έχει γίνει γνωστό, κατάθεση για το περιστατικό έδωσε και η αδερφή της μικρής Αγγελικής, που ήταν η πρώτη που διαπίστωσε ότι η αδερφή της είχε εξαφανιστεί.

Μόλις τελειώσει η διαδικασία των καταθέσεων των παιδιών θα αποσταλεί η σχετική δικογραφία στην Εισαγγελία προκειμένου να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις.

Εν τω μεταξύ, το αυτόφωρο έχει λήξει, οπότε τη δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να εκδοθεί κάποιο ένταλμα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, αφού η δικογραφία δεν έχει διαβιβαστεί έτσι ώστε να ασκηθεί δίωξη, καθώς  ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αλλά και την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο παιδί, το 8χρονο κοριτσάκι δεν πήγε ποτέ στην τραπεζαρία για φαγητό.

Μια από τις παρατυπίες της πισίνας

Σε σχέση με την πισίνα που πνίγηκε η 8χρονη, ο διορισμένος πραγματογνώμονας διαπίστωσε, σύμφωνα με την τεχνική έκθεσή του, ότι μια από τις παρατυπίες ήταν το κενό ανάμεσα στους θάμνους που χρησιμοποιούνταν για την περίφραξη της πισίνας.

«Το παιδί βρέθηκε μέσα στην πισίνα με το μαγιό του. Φαίνεται ότι δεν έφυγε ποτέ από αυτήν για να πάει για φαγητό, γιατί όταν πάνε στην τραπεζαρία τα παιδιά, ντύνονται. Δεν πάνε με το μαγιό» ανέφερε ο παππούς της μικρής.

«Η Αγγελική μπήκε στην πισίνα με τα υπόλοιπα παιδιά και τη μεγαλύτερη αδελφή της, που ήταν μαζί στην κατασκήνωση. Όταν βγήκαν από αυτήν και πήγαν για φαγητό, η αδελφή της αναζήτησε την Αγγελική, αλλά δεν ήταν εκεί», ανέφερε.

Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης δεν είχαν αντιληφθεί την απουσία της 8χρονης

Το απίστευτο είναι ότι η πρώτη που ανακάλυψε ότι η οκτάχρονη έλειπε από την τραπεζαρία ήταν η μεγαλύτερη αδελφή της και όχι οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης. Ουσιαστικά εκείνη τους ειδοποίησε ότι η Αγγελική δεν ήταν μαζί τους.

Υπάρχουν μαρτυρίες ότι η ομαδάρχισσα άρχισε να ψάχνει το παιδί μόνη της και μετά να σημαίνει συναγερμό ότι έχει χαθεί.

Για το συμβάν συνελήφθη και η 19χρονη ομαδάρχισσα της οκτάχρονης, που είχε την εποπτεία του 8χρονου παιδιού που πνίγηκε, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή εισαγγελέα μέχρι τη δίκη.

Επίσης, την επομένη του σοκαριστικού περιστατικού συνελήφθη και ο 34χρονος αρχηγός της κατασκήνωσης, ιδιότητα που συνηθίζεται να δίνεται σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments