Διεθνή

H Ουκρανία κατέστρεψε και τρίτη γέφυρα στο Κουρσκ-Επιθέσεις κατά ρωσικών γραμμών ανεφοδιασμού

H Ουκρανία κατέστρεψε και τρίτη γέφυρα στο Κουρσκ-Επιθέσεις κατά ρωσικών γραμμών ανεφοδιασμού

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//H Ουκρανία κατέστρεψε και τρίτη γέφυρα στο Κουρσκ-Επιθέσεις κατά ρωσικών γραμμών ανεφοδιασμού

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας φέρονται να κατέστρεψαν και τρίτη σημαντική γέφυρα στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας φέρονται να κατέστρεψαν και τρίτη σημαντική γέφυρα στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

Είχαν προηγηθεί τα ουκρανικά πλήγματα σε άλλες δύο γέφυρες στρατηγικής σημασίας τα τελευταία 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως μεταδίδουν μεταξύ άλλων το Newsweek και το γερμανικό περιοδικό Focus, σύμφωνα με αναφορές που συνάδουν, οι Ουκρανοί χτύπησαν και τρίτη γέφυρα στον ποταμό Σεϊμ, την τελευταία των τριών που υπήρχαν πριν την έναρξη του πολέμου στην περιφέρεια του Κουρσκ. Ανάλογες πληροφορίες μεταδίδουν και Ρώσοι στρατιωτικοί bloggers.

Δείτε βίντεο από τη δεύτερη γέφυρα που κατέστρεψαν χθες οι Ουκρανοί:

Η τρίτη γέφυρα φέρεται να βρίσκεται κοντά στο χωριό Καρίζ, δυτικά του Γκλούσκοβο και του Ζβάνογε, όπου είχαν καταστραφεί οι άλλες δύο από τους Ουκρανούς.

Σύμφωνα με το Al Jazzera η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία έπληξε και κατέστρεψε και τρίτη γέφυρα στην περιφέρεια του Κουρσκ. Μια βιντεοσκοπημένη δήλωση του εκπροσώπου της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας, που επιβεβαιώνει την επίθεση στην τρίτη γέφυρα του ποταμού Σεϊμ, αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Βλαντίμιρ Σολοβιόφ, άνκορμαν της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης στο Telegram. Οι Ουκρανικές Αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής σχολιάσει τις πληροφορίες.

Έτσι στις ρωσικές δυνάμεις απομένoυν μόνον πλωτές γέφυρες, για να ανεφοδιάσουν τους στρατιώτες τους στην περιοχή ή για να τους αποσύρουν.

Σύμφωνα με το σκανδιναβικό Dagens.com καταστράφηκαν τρία τμήματα της γέφυρας περιπλέκοντας τις προσπάθειες των Ρώσων να απομακρύνουν αμάχους από τις πληγείσες περιοχές. Ήδη οι εκκενώσεις αμάχων, που είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, έκρυβαν σημαντικές προκλήσεις καθώς επιστρατεύονταν βάρκες για τη μεταφορά τους στην απέναντι όχθη με βίντεο σε ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης να καταγράφουν τις δυσκολίες στη μεταφορά, ειδικά ηλικιωμένων.

Οι Ουκρανοί επιτίθεται σε ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού στο Κουρσκ

Την ίδια ώρα ουκρανικά drones FPV φέρονται να κατάφεραν σημαντικά πλήγματα στη ρωσική γραμμή ανεφοδιασμού κατά μήκους του αυτοκινητόδρομου E38 μεταξύ του Ριλσκ και του Λγκόφ στηνπεριφέρεια του Κουρσκ. Η περιοχή αυτή εκτείνεται σε μήκος οκτώ με δέκα χιλιομέτρων.

Ρώσοι στρατιωτικοί bloggers την περιγράφουν ήδη ως «FPV Killzone».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments