Διεθνή

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός επιτυγχάνει τους στόχους του

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός επιτυγχάνει τους στόχους του

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός επιτυγχάνει τους στόχους του

Η Ουκρανία διέταξε σήμερα την απομάκρυνση των οικογενειών με παιδιά από την πόλη Ποκρόφσκ και τα περίχωρά της

Την εκτίμησή του ότι ο ουκρανικός στρατός επιτυγχάνει τους στόχους που έχει θέσει στην επίθεσή του στη ρωσική μεθοριακή περιφέρεια Κουρσκ εξέφρασε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Επιτυγχάνουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο Ζελένσκι σε σχέση με την επιχείρηση που εξαπολύθηκε στις 6 Αυγούστου και κατέλαβε εξαπίνης τη Μόσχα. Η επιχείρηση αυτή, είχε δηλώσει χθες, Κυριακή, έχει στόχο τη «δημιουργία ουδέτερης ζώνης ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία».

Στο μεταξύ, η Ουκρανία διέταξε σήμερα την απομάκρυνση των οικογενειών με παιδιά από την πόλη Ποκρόφσκ και τα περίχωρά της, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να προωθούνται προς τη στρατηγική αυτή πόλη στην ανατολική Ουκρανία.

«Αρχίζουμε την υποχρεωτική απομάκρυνση των οικογενειών με παιδιά από την κοινότητα Ποκρόφσκ (…) όταν οι πόλεις μας είναι στην εμβέλεια πρακτικά όλων των εχθρικών όπλων, η απόφαση για απομακρύνσεις είναι απαραίτητη και αναπόφευκτη», εξήγησε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ντονέτσκ Βαντίμ Φιλάσκιν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τουλάχιστον 53.000 άνθρωποι εκ των οποίων 4.000 παιδιά ζουν σε αυτή την περιοχή που δεν είναι μακριά από την ανατολική γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία, δήλωσε ο κυβερνήτης στο Telegram.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments