Nέα της αγοράς

Mars: Ο «κολοσσός» των σνακ αποκτά την Kellanova, παρασκευάστρια των Pringles

Mars: Ο «κολοσσός» των σνακ αποκτά την Kellanova, παρασκευάστρια των Pringles

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Mars: Ο «κολοσσός» των σνακ αποκτά την Kellanova, παρασκευάστρια των Pringles

Η Mars, γνωστή και για την παραγωγή των Snickers, συμφώνησε να αποκτήσει την παρασκευάστρια των Pringles Kellanova, έναντι 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η εταιρεία την Τετάρτη

Η Mars, γνωστή και για την παραγωγή των Snickers, συμφώνησε να αποκτήσει την παρασκευάστρια των Pringles Kellanova, έναντι 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η εταιρεία την Τετάρτη. Η συμφωνία, μια από τις μεγαλύτερες στη βιομηχανία των σνακ φέτος, πρόκειται να ενισχύσει το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της Mars συνδυάζοντας δύο εδραιωμένες εταιρείες.

Οι μετοχές της Kellanova αυξήθηκαν κατά 7% τις πρώτες πρωινές ώρες, στα 80 δολάρια. Η Mars προσφέρει περίπου 83,50 δολάρια ανά μετοχή, αποτιμώντας την Kellanova σε περίπου 28 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η Kellanova βρίσκεται σε ένα ταξίδι μεταμόρφωσης για να γίνει η καλύτερη εταιρεία σνακ στον κόσμο και αυτή η ευκαιρία να ενταχθούμε στην Mars μας δίνει τη δυνατότητα να επιταχύνουμε την υλοποίηση του πλήρους δυναμικού μας και του οράματός μας», δήλωσε ο Στιβ Καχιλάν, Διευθύνων Σύμβουλος της Kellanova.

Σημείωσε ότι η συναλλαγή θα μεγιστοποιήσει την αξία των μετόχων και θα προσφέρει στους υπαλλήλους, τους πελάτες και τους προμηθευτές της «νέες και συναρπαστικές ευκαιρίες».

Η Kellanova εστιάζει στην παραγωγή δημητριακών και σνακ όπως τα Pringles, Cheez-It και Pop-Tarts. Η εταιρεία ανέφερε καθαρές πωλήσεις 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023. Εν τω μεταξύ, η Mars, η οποία ειδικεύεται σε προϊόντα σοκολάτας όπως τα Snickers, M&M’s και Twix, ανακοίνωσε πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις την ίδια περίοδο.

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε για πρώτη φορά στις αρχές Αυγούστου ότι η συμφωνία δεν είχε ακόμη οριστικοποιηθεί, καθώς άλλοι «μνηστήρες», συμπεριλαμβανομένης της Oreo Mondelez International (MDLZ) και του «γίγαντα» της σοκολάτας Hershey’s, εξέτασαν επίσης εάν την εξαγορά της Kellanova.

Ωστόσο, ο CEO της Mars, Πόουλ Βάιραουχ, δήλωσε ότι η εταιρεία προσβλέπει στην περαιτέρω ανάπτυξη «μιας βιώσιμης επιχείρησης σνακ». Πρόσθεσε ότι η Mars θα τιμήσει την «κληρονομιά και την καινοτομία» της Kellanova ενώ θα αξιοποιήσει τα δυνατά σημεία και των δύο εταιρειών για να ενισχύσει τις επιλογές των καταναλωτών και την καινοτομία.

Πηγή: QZ

Μόλις οριστικοποιηθεί η συμφωνία το πρώτο εξάμηνο του 2025, η Kellanova θα ενταχθεί στη Mars, υπό την ηγεσία του Άντριου Κλαρκ, στο Σικάγο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments