Πολιτική

Άδωνις: Η πολιτική ηγεσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «αδειάζει» τον Πολάκη για την κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών

Άδωνις: Η πολιτική ηγεσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «αδειάζει» τον Πολάκη για την κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών

Πηγή Φωτογραφίας: [365849] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η Θεία Δίκη είναι παρούσα.

Στη σημερινή ανακοίνωση της πολιτικής ηγεσίας της εποχής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών αναφέρεται, σε ανάρτησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας υπογραμμίζει πως «η σημερινή ανακοίνωση των μελών της Πολιτικής Ηγεσίας της περιόδου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη ότι προσπαθεί να καπηλευθεί την δική τους προσπάθεια για την κάλυψη των Ανασφαλίστων πολιτών υπέρ του Παύλου Πολάκη. Η μεγάλη πλάκα είναι ότι τότε αυτοί καπηλεύονταν την δική μου νομοθεσία, της περιόδου «Σαμαρά/Βενιζέλου» εξαφανίζοντας όσα κάναμε τότε με το νόμο 4238/2014 που για πρώτη φορά στην ιστορία αντιμετώπισε ισότιμα τους Ανασφαλίστους, υπέρ της δικής τους περιόδου. Τελικά η Θεία Δίκη είναι παρούσα».

Επισημαίνεται ότι στην ανακοίνωση της πολιτικής ηγεσίας της εποχής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η απαξίωση της Πολιτικής και η γελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς δεν είναι οι μοναδικές παρενέργειες του «φαινομένου Κασσελάκη». Τώρα που εντείνονται οι εσωκομματικές μάχες χαρακωμάτων και τα «συντροφικά μαχαιρώματα» (αντί να καταλαγιάζουν μετά την απομάκρυνση των «αποστατών»), ζούμε την αναβίωση των χειρότερων πρακτικών της σταλινικής περιόδου: όσοι ασκούν κριτική στον αρχηγό στοχοποιούνται με χυδαίο τρόπο ως διαπλεκόμενοι, υπηρέτες συμφερόντων και «δεκανίκια» της Δεξιάς. Ο Στάλιν «έσβηνε» από τις φωτογραφίες της ηγεσίας του ΚΚΣΕ τα πρόσωπα των «προδοτών». Ο κ. Κασσελάκης και η «αυλή» του προσπαθούν να σβήσουν από τη συλλογική μνήμη τα μη αρεστά πρόσωπα και τη συμβολή τους στο θετικό έργο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Η υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Σε πρόσφατη συνέντευξη ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: “Να θυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη έδωσε περίθαλψη και πρόσβαση στην Υγεία σε 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που ήταν ανασφάλιστοι” !

Είναι πραγματικά προκλητική και προσβλητική για τη νοημοσύνη μας η επιχείρηση «καπηλείας» από τον κ. Κασσελάκη και τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Υγείας αυτής της πολύ σημαντικής μεταρρυθμιστικής τομής στο Κοινωνικό Κράτος, που αντιμετώπισε δραστικά την «υγειονομική φτώχεια», μείωσε τις ανισότητες και ενίσχυσε τη Δημόσια Υγεία στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια.

«Να θυμίσουμε», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, «ότι η στρατηγική της καθολικής και ισότιμης κάλυψης των αναγκών υγείας των πολιτών διαμορφώθηκε ως βασική προτεραιότητα του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από την περίοδο 2012-2015 και αποτελούσε την πολιτική αιχμή του κινήματος αλληλεγγύης στο χώρο της υγείας μέσω των κοινωνικών ιατρείων-φαρμακείων. Είμαστε περήφανοι που υπηρετήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, με σωστές αλλά και λάθος επιλογές, με μετρήσιμα βήματα αλλά και ανεπάρκειες, αυτή την αριστερή στρατηγική. Ένα πολιτικό σχέδιο που για πρώτη φορά έκανε πράξη – και μάλιστα σε εποχές λιτότητας και δημοσιονομικών περιορισμών – την ιδέα ότι η υγεία είναι θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα, το οποίο η Πολιτεία  οφείλει να διασφαλίζει σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από εργασία, ασφάλιση, εισόδημα, καταγωγή, εθνικότητα κλπ».

Επισημαίνεται ότι το κείμενο της ανακοίνωσης υπογράφεται από τον Ανδρέα Ξανθό, Υπουργό Υγείας την περίοδο 2015-2019, τον Γιάννη Μπασκόζο, Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας την περίοδο 2015-2019, τον Γιώργο Γιαννόπουλο, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας την περίοδο 2016-2019, και τον Σταμάτη Βαρδαρό, αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας την περίοδο 2016-2019.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments