Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές για Κασσελάκη: Αφήνουμε μόνο του στον κατήφορο της χυδαιότητας τον περιφερόμενο influencer

Κυβερνητικές πηγές για Κασσελάκη: Αφήνουμε μόνο του στον κατήφορο της χυδαιότητας τον περιφερόμενο influencer

Πηγή Φωτογραφίας: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα τις αποκλίσεις στις τιμές χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος, και συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, Τρίτη 16 Ιουλίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στα χονδροειδή ψέματά του έχουμε απαντήσει με αναλυτικά στοιχεία και συγκεκριμένες πράξεις, τονίζουν σχετικά με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Απάντηση στην κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, δίνουν κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζοντάς τον «περιφερόμενο influencer» κάνοντας λόγο για «κατήφορο χυδαιότητας».

Ειδικότερα, όπως τονίζουν: «Για όλες τις αστήρικτες αιτιάσεις και τα χονδροειδή ψέματα του κ. Κασσελάκη έχουμε απαντήσει με αναλυτικά στοιχεία και συγκεκριμένες πράξεις. Κάθε χρόνο εστιάζουμε τις προσπάθειές μας για να βελτιώνουμε το σύστημα πολιτικής προστασίας και πρέπει να κάνουμε πολλά ακόμα ώστε να αντιμετωπίσουμε τις ολοένα και πιο δύσκολες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής».

Και προσθέτουν: «Γι΄ αυτό άλλωστε έχουμε αυξήσει όσο ποτέ άλλοτε τον αριθμό των πυροσβεστών και των εναέριων μέσων πυρόσβεσης ενώ η προσπάθειά μας συνεχίζεται βάσει ολοκληρωμένων πολιτικών για ένα σύγχρονο σύστημα πολιτικής προστασίας. Ένα είναι σίγουρο, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι έναν περιφερόμενο influencer που φτάνει στο σημείο να στοχοποιεί επιστήμονες, δημοσιογράφους και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος λασπολογώντας τους ότι «τα παίρνουν» επειδή δεν του αρέσουν αυτά που αναφέρουν. Σε αυτό τον κατήφορο χυδαιότητας θα τον αφήσουμε μόνο του».

Η ανάρτηση Κασσελάκη

Νωρίτερα, κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης με βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει απορροφήσει μόνο το 1% από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και ότι σε πέντε χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις στην ιστορία της χώρας».

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης ανέφερε: «Για την Πολιτική Προστασία και την Kλιματική Κρίση, από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν διατεθεί στην Ελλάδα πάνω από 550 εκατ. ευρώ. Πόσα έχουν απορροφηθεί; Το 1%. Έχουμε την κυβέρνηση του 1%! 1% αποτελεσματικότητα. Σε 5 χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις στην ιστορία της χώρας».

Ακολούθως υποστήριξε: «Όμως ό,τι δεν έδωσε η κυβέρνηση για πυρασφάλεια, το έδωσε για προπαγάνδα» και παρέθεσε βίντεο με τις αιτιάσεις κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων για τις δυσκολίες της κατάσβεσης που αναφέρονται «σε φαινόμενο καμινάδας», «οπισθοδρομούσα πυρκαγιά»,«χαοτικές κηλιδώσεις», «φαινόμενο πυρονέφους», «πυρκαγιές wui», «μέγκα πυρκαγιά». Καταλήγοντας ρωτά: «ποια από τις δικαιολογίες αυτές προσβάλλει περισσότερο την αξιοπρέπειά μας;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments