Ελλάδα

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου ΕΜΥ: Πού θα πέσουν καταιγίδες και χαλάζι – Μεγάλη συχνότητα κεραυνών

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου ΕΜΥ: Πού θα πέσουν καταιγίδες και χαλάζι – Μεγάλη συχνότητα κεραυνών

Πηγή Φωτογραφίας: (Βασίλης Παπαδόπουλος/Εurokinhssi)//Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου ΕΜΥ: Πού θα πέσουν καταιγίδες και χαλάζι - Μεγάλη συχνότητα κεραυνών

Σήμερα Τρίτη (20-08-24) προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις

Επικαιροποιήθηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες.

Σήμερα Τρίτη (20-08-24) προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • α. Στο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή της Λευκάδας και της Κεφαλλονιάς), στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως ν. Αχαΐας – Ηλείας), τη Θεσσαλία και τις Σποράδες με εξασθένηση τη νύχτα.
  • β. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης).
  • γ. Τις βραδινές ώρες πιθανόν στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως ν. Φθιώτιδας) και της Εύβοιας.
Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, το βόρειο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν στη βόρεια Θεσσαλία θα φέρει σήμερα το έντονο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει μέρος της χώρας. Χαλαζοπτώσεις και ένα μπαράζ κεραυνών (χθες είχαμε πάνω από 32.000), συμπληρώνουν το φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προχώρησε σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού, κάνοντας ειδική αναφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας σε βόρειο Ιόνιο, κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, η μετεωρολογική πρόγνωση κάνει λόγο για «μεγάλη συχνότητα κεραυνών» και «τοπικές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια».

«Το Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 19/08/2024 1000 UTC επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Την Τρίτη (20-08-24) προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις», επισημαίνεται.

Αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή της Λευκάδας και της Κεφαλονιάς), στη δυτική Στερεά και την Ηπειρο.Παράλληλα, βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, οι οποίες από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments