Ελλάδα

Φωτιά στο Κορωπί – Επιχειρούν 2 ελικόπτερα

Φωτιά στο Κορωπί – Επιχειρούν 2 ελικόπτερα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Φωτιά στο Κορωπί - Επιχειρούν 2 ελικόπτερα

Εκδηλώθηκε σε αγροτική έκταση στη θέση Πουρνάρι

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (20/8) σε αγροτική έκταση στη θέση Πουρνάρι, στο Κορωπί Αττικής.

Κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 2 ελικόπτερα και εθελοντές.

arogi.gov.gr: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πληγέντες από τη φωτιά στη ΒΑ Αττική

Άνοιξε σήμερα Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024, η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 11ης Αυγούστου 2024 στην Περιφέρεια Αττικής, για:

– τις επιχειρήσεις και τους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, καθώς και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και επιθυμούν να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης, σε συνέχεια της έκδοσης σχετικής κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ΦΕΚ Β’ 4744/19.08.2024).

– τους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και επιθυμούν να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, σε συνέχεια της έκδοσης σχετικής κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ΦΕΚ Β΄ 4743/19.08.2024).

Για την καταβολή της ενίσχυσης πρώτης αρωγής ο δικαιούχος υποβάλλει αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας arogi.gov.gr η οποία λειτουργεί με τη συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή αιτήσεων έως και την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024.

Στόχος είναι το ταχύτερο δυνατόν οι πληγέντες που δικαιούνται την πρώτη αρωγή να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν άμεσα τη στήριξη που τους αναλογεί – έπειτα από την ολοκλήρωση των απαραίτητων διασταυρώσεων.

Δικαιούχοι είναι πληγέντες που βρίσκονται σε περιοχές των Δήμων Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Πεντέλης της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών και των Δήμων Μαραθώνα, Διονύσου, Ωρωπού, Ραφήνας – Πικερμίου και Παλλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments