Ελλάδα

Κακοκαιρία εξπρές: Οι περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα – Νέα προειδοποίηση της ΕΜΥ

Κακοκαιρία εξπρές: Οι περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα – Νέα προειδοποίηση της ΕΜΥ

Πηγή Φωτογραφίας: Βροχή στην Αθήνα, Παρασκευή 10 Μαΐου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Φθάνει αύριο στην Αττική η κακοκαιρία εξπρές

Επικαιροποίησε η ΕΜΥ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε στις 19/08/2024, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Σήμερα Τρίτη (20-08-24) προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Στο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή της Λευκάδας και της Κεφαλονιάς), στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως ν. Αχαΐας – Ηλείας), τη Θεσσαλία και τις Σποράδες με εξασθένηση τη νύχτα. β. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης). γ. Τις βραδινές ώρες πιθανόν στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως ν. Φθιώτιδας) και της Εύβοιας.

Στην Αττική η ημέρα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια, αλλά προς τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν συννεφιές αστάθειας, οπότε δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη

O διευθυντής της EMY, Θοδωρής Κολυδάς, προειδοποιεί με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα έντονα φαινόμενα. Στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς εστίασε και στη μεγάλη συχνότητα κεραυνών αλλά και στο πώς θα προστατευτούμε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments