Ελλάδα

Χαλκιδική: Παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού του λούνα παρκ όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος

Χαλκιδική: Παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού του λούνα παρκ όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος

Πηγή Φωτογραφίας: ertnews.gr//Χαλκιδική: Παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού του λούνα παρκ όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος χειριστής παρουσιάστηκε μόνος του στο Α.Τ Κιλκίς και τώρα τον μεταφέρουν στο Α.Τ. Κασσάνδρας

Παραδόθηκε στις Αρχές ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος 19χρονος.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος χειριστής παρουσιάστηκε μόνος του στο Α.Τ Κιλκίς και τώρα τον μεταφέρουν στο Α.Τ. Κασσάνδρας.Σημειώνεται ότι ο άτυχος 19χρονος σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του, όταν εκσφενδονίστηκε από το κάθισμα του φονικού παιχνιδιού, όπου είχε ανέβει στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής.

«Βροχή» οι αρνητικές κριτικές στην Google για το λούνα παρκ

Την ίδια στιγμή, σοκάρουν οι κριτικές επισκεπτών για το λούνα παρκ του Πευκοχωρίου, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος, με τους ανθρώπους να κρούουν τον «κώδωνα του κινδύνου» για την επικινδυνότητα του χώρου.

louna_park_halkidiki
luna_park_halkidiki
halkidiki_luna_park
louna_park_thanatow_19xronou
xalkidiki_louna_park

«Το λούνα παρκ δεν είχε κάνει γνωστοποίηση λειτουργίας στον δήμο»

Όπως αποκάλυψε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, το μοιραίο λούνα παρκ, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος, δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του.

«Τα μηχανήματα δεν παίρνουν άδεια από τον δήμο, παίρνουν πιστοποιήσεις για να λειτουργούν. Το συγκεκριμένο λούνα παρκ δεν είχε κάνει γνωστοποίηση λειτουργίας στον δήμο», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η δήμαρχος Κασσάνδρας.

Ακόμα, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, η δήμαρχος Κασσάνδρας εξήγησε ότι το λούνα παρκ βρισκόταν σε ιδιωτικό χώρο και φέτος δεν είχε κάνει γνωστοποίηση λειτουργίας στο notifybusiness, που είναι η διαδικασία που ακολουθείται για την ανανέωση μιας άδειας.

Για τον λόγο αυτόν, σύμφωνα με την δήμαρχο, ο δήμος βρισκόταν στη διαδικασία για την υποβολή κυρώσεων.

«Άδεια έπρεπε να είχαν τα μηχανήματα. Υποτίθεται είναι ελεγμένα, πιστοποιημένα, ISO, Haccp, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. Αυτό δεν το κάνει ο δήμος, το κάνει -όπως λέει η ΚΥΑ- το Υπουργείο Ανάπτυξης» ανέφερε η δήμαρχος.

«Το θέμα είναι ότι έρχονται και στήνουν μηχανήματα… γιατί δεν ήταν αδειοδοτημένα;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα άλλα δύο λουνα παρκ στην περιοχή είπε ότι έχουν κάνει τη γνωστοποίηση στην πλατφόρμα notify business.

Εδώ έχασε τη ζωή του ο 19χρονος – Φωτογραφία-ντοκουμέντο με το ξεκολλημένο κάθισμα του λούνα παρκ

Μια φωτογραφία από τα social media δείχνει το ξεκολλημένο κάθισμα από το Crazy Dance, το παιχνίδι όπου επέβαινε ο νεαρός και του στοίχισε τη ζωή.

luna_park_tragodia_sti_halkidiki_paixnidi

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα, όπως εξελίχθηκε, σημειώθηκε στο Πευκοχώρι, όπου ο άτυχος 19χρονος παραθέριζε με την οικογένειά του.

O 19χρονος βρέθηκε στο κενό από μεγάλο ύψος, καθώς το παιχνίδι (crazy dance) όπου επέβαινε με τον αδερφό του έσπασε, με το κάθισμα όπου καθόταν να ξεκολλάει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε ελαφρά και ο αδερφός του 19χρονου.

Έχει συλληφθεί ο υπεύθυνος του λούνα παρκ και όχι ο χειριστής του παιχνιδιού.

Τη σορό του νεαρού με καταγωγή από τη Βέροια θα παραλάβει η οικογένειά του προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ταφή στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments