Τεχνολογία

Apple: Ο Tim Cook ποντάρει σε επιτυχία εκεί που απέτυχε ο Ζούκερμπεργκ

Apple: Ο Tim Cook ποντάρει σε επιτυχία εκεί που απέτυχε ο Ζούκερμπεργκ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Apple: Ο Tim Cook ποντάρει σε επιτυχία εκεί που απέτυχε ο Ζούκερμπεργκ

Ορισμένοι αναλυτές της βιομηχανίας δεν είναι πεπεισμένοι ότι αυτό το προϊόν θα έχει επιτυχία, ή ακόμα και αν θα παραχθεί ποτέ

Φαίνεται ότι η Apple προχωρά με την ανάπτυξη ενός ακόμα νέου προϊόντος, καθώς συνεχίζει να εξερευνά πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα ενισχύσει το ήδη ακμάζον οικοσύστημά της.

Εδώ και μήνες κυκλοφορούν φήμες για νέα προϊόντα της Apple, όπως ένα αναδιπλούμενο iPhone ή μια φθηνότερη έκδοση του Vision Pro. Ωστόσο, φαίνεται ότι η εταιρεία κινείται σε μια διαφορετική κατεύθυνση: ένα επιτραπέζιο ρομπότ.

Σύμφωνα με αναφορά του Mark Gurman από το Bloomberg, η νέα αυτή συσκευή για το σπίτι θα διαθέτει μεγάλη οθόνη παρόμοια με αυτή ενός iPad και έναν ρομποτικό βραχίονα που θα της επιτρέπει να κινείται 360 μοίρες. Αναφέρεται ότι το έργο αυτό υποστηρίζεται από υψηλόβαθμα στελέχη της Apple, συμπεριλαμβανομένου του CEO Tim Cook.

Το Bloomberg ανέφερε ότι η συσκευή αυτή μπορεί να κυκλοφορήσει ήδη από το 2026 ή 2027, με τιμή γύρω στα $1.000, συγκριτικά με το πιο πρόσφατο iPad, που κοστίζει πάνω από $3.000 με τα αξεσουάρ. Η Apple δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό από το Bloomberg.

Ορισμένοι αναλυτές της βιομηχανίας δεν είναι πεπεισμένοι ότι αυτό το προϊόν θα έχει επιτυχία, ή ακόμα και αν θα παραχθεί ποτέ. Ο William Kerwin, αναλυτής της Morningstar, εξέφρασε σκεπτικισμό για την επιτυχία αυτής της φημολογούμενης συσκευής, συγκρίνοντάς την με το Portal της Meta, μια παρόμοια συσκευή που τελικά αποσύρθηκε από την αγορά.

Η υποστήριξη από τα υψηλότερα στελέχη της Apple θα μπορούσε να αποτελέσει καλό σημάδι για το έργο, ειδικά καθώς η Apple Intelligence αναμένεται να λανσαριστεί τον Οκτώβριο. Η επένδυση σε νέα προϊόντα θα μπορούσε να είναι λογική για τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της εταιρείας.

Ο Gene Munster, διευθύνων εταίρος της Deepwater Asset Management, είχε δηλώσει προηγουμένως στο Business Insider ότι οι επενδύσεις της Apple στην τεχνητή νοημοσύνη θα αρχίσουν να αποδίδουν “τα επόμενα χρόνια”.

Ωστόσο, ο αναλυτής τεχνολογίας Jacob Bourne από την Emarketer προειδοποίησε ότι το προϊόν θα μπορούσε να είναι “επικίνδυνο”, δεδομένου ότι η τεχνολογία έξυπνων σπιτιών δεν έχει αποφέρει ισχυρές αποδόσεις για τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.

Ο Bourne υποστήριξε ότι υπάρχουν φθηνότεροι τρόποι για να αξιοποιηθεί η Apple Intelligence, σημειώνοντας ότι η Apple θα έπρεπε να επικεντρωθεί στην καινοτομία κινητών και λογισμικού για την αύξηση των πωλήσεων.

Ο Kerwin συνέκρινε τη συσκευή με το Echo της Amazon, ένα ηχείο με δυνατότητες φωνητικής εντολής και οθόνη, το οποίο δεν ήταν “πολύ κερδοφόρο”. Πρόσθεσε ότι ένας “ρομποτικός βραχίονας” φαίνεται να είναι εκτός των βασικών ικανοτήτων της Apple, και ότι μια πιο απλή συσκευή τύπου Echo θα μπορούσε να έχει επιτυχία για την εταιρεία, ειδικά με τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης.

Η Apple είναι γνωστή για το ότι δημιουργεί τάσεις και ζήτηση, παρά για το ότι προσπαθεί να ακολουθήσει τους καταναλωτές. Αν και οι ανταγωνιστές της έχουν αποτύχει με παρόμοιες συσκευές, οι πλήρεις δυνατότητες της Apple Intelligence παραμένουν ακόμα άγνωστες.

Παρά την πιθανότητα ενός νέου προϊόντος, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να επαναληφθεί η επιτυχία του iPhone, που παραμένει η κύρια πηγή εσόδων της εταιρείας, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ήμισυ των εσόδων της Apple.

Με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments