Διεθνή

Κουρσκ: Πάνω από 122.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή [vid]

Κουρσκ: Πάνω από 122.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Κουρσκ: Πάνω από 122.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή [vid]

Οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή από τις 6 Αυγούστου

Περισσότεροι από 122.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή του Κουρσκ από την οποία οι αρχές έχουν δώσει εντολή για εκκενώσεις από τότε που η Ουκρανία πραγματοποίησε μια μεγάλη εισβολή πριν δύο εβδομάδες, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή Κουρσκ από τις 6 Αυγούστου, όταν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας προκαλώντας μεγάλη αμηχανία στην ανώτατη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας.

Το σχέδιο των Ουκρανών

Συγκεκριμένες επιθετικές ενέργειες είχαν σχεδιαστεί να υιοθετηθούν το διήμερο 6-7 Αυγούστου

Μέσα στο δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου μια μικρή ομάδα έμπιστων Ουκρανών στρατηγών -τα ονόματά τους είναι στη διάθεση του υπογράφοντα- συνεδρίαζε σε επιλεγμένους χώρους υπό τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Ολεξάντερ Σίρσκι και προετοίμαζε τρία ειδικά διαβαθμισμένα σχέδια για ανάληψη στρατιωτικών ενεργειών κατά της Μόσχας, τα οποία προέβλεπαν μεταξύ άλλων την αιφνιδιαστική είσοδο επίλεκτων ουκρανικών δυνάμεων στο ρωσικό έδαφος, στοχεύοντας μεταξύ άλλων να «χαλαρώσουν» (όσο ήταν και είναι δυνατό) την ασφυκτική πίεση που ασκεί εδώ και οκτώ μήνες η Ρωσία σε περιοχές του Ντόνετσκ (και ιδιαίτερα σε Πόκροφσκ και Τόρετσκ). Οι συγκεκριμένες επιθετικές ενέργειες είχαν σχεδιαστεί να υιοθετηθούν το διήμερο 6-7 Αυγούστου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του υπογράφοντα ως δύναμη εισβολής, διείσδυσης και ανάπτυξης είχε επιλεγεί η κορυφαία 82η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία αποκλειστικά νατοϊκών προδιαγραφών, εφοδιασμένη μόνο με νατοϊκά οπλικά συστήματα, κυρίως βρετανικά και γερμανικά. Τα στελέχη της έχουν εκπαιδευτεί σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία, ενώ κορυφαίος Αυστραλός στρατηγός ε.α. είναι μεταξύ αυτών που τους τελευταίους μήνες μέσω διαλέξεων περί ομάδων επιχειρησιακού ελιγμού έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.

Επιμέρους μονάδες της δύναμης εισβολής είχαν μεταφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες στις βορειανατολικές ουκρανικές περιοχές του Σούμι και του Κονοτόπ, ενώ μέσω κατάλληλων σχεδίων παραπλάνησης πέρασαν απαρατήρητες από Ρώσους και Λευκορώσους.

Βάσει πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, οι Ρώσοι δεν έχουν διαθέσιμο σημαντικό στρατιωτικό προσωπικό, οι νεοσύλλεκτοι είναι άπειροι, φοβικοί και αδιάφοροι, ενώ υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε οπλικά συστήματα.

Οι Ουκρανοί στρατηγοί εκπόνησαν τρία σχέδια για την αιφνιδιαστική διείσδυση στο ρωσικό έδαφος. Το ένα σχέδιο ήταν επικεντρωμένο στην περιφέρεια βορειότερα του Κουρσκ και συγκεκριμένα στο Μπριάνσκ από Σόστκα-Κονοτόπ σε Μπριάνσκ, διατηρώντας και σε υψηλή ετοιμότητα μία επιμέρους δύναμη για παρακολούθηση της λευκορωσικής συνοριακής περιοχής του Μαζίρ-Γκομέλ και εκμεταλλευόμενη την κατεύθυνση του ποταμού Ντέσνα.

Η δεύτερη επιλογή ήταν αυτή που υιοθετήθηκε στις 6 Αυγούστου με έμφαση την περιφέρεια Κουρσκ, η οποία είχε εμφανίσει διαχρονικά υπολογίσιμα κενά, ενώ η τρίτη επιλογή αφορούσε την ταυτόχρονη εισβολή και στις δύο περιφέρειες, αλλά βάσει των εκτιμήσεων θα έπρεπε να διατεθούν άλλοι 6.000 άνδρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments