Διεθνή

Μπάιντεν: «Έκανα λάθη, στηρίξτε Χάρις, ο Τραμπ είναι looser»

Μπάιντεν: «Έκανα λάθη, στηρίξτε Χάρις, ο Τραμπ είναι looser»

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Με δάκρυα στα μάτια στο συνέδριο των Δημοκρατικών.

Με δάκρυα στα μάτια εμφανίστηκε ο Αμερικανός απερχόμενος πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στην ομιλία του κατά την πρώρτη ημέρα του συνεδρίου των Δημοκρατικών που διεξάγεται στο Σικάγο, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση και στον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίον χαρακτήρισε «looser» (αποτυχημένο).

Ο Τζο Μπάιντεν σε μία συγκινησιακή ομιλία, στον απόηχο της απόσυρσής του από την κούρσα διεκδίκησης μίας δεύτερης θητείας και ενόψει της ανάληψης -και επισήμως- του χρίσματος των Δημοκρατικών από την Κάμαλα Χάρις, μίλησε για την τετραετία που πέρασε λέγοντας πως ο ίδιος έκανε πολλά λάθη, ωστόσο έδωσε για τις ΗΠΑ τον καλύτερό του εαυτό.

Ο απερχόμενος πρόεδρος επευφημήθηκε εκκωφαντικά, παρατεταμένα από τους συνέδρους εισερχόμενος στην κύρια αίθουσα του United Center, με πολλούς να φωνάζουν «σ’ αγαπάμε Τζο!» ή «ευχαριστούμε Τζο!». Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανταπέδωσε λέγοντας επίσης πως τους «αγαπά».

Αν και ο Μπάιντεν ξεκίνησε τις πολυαναμενόμενες δηλώσεις του ρωτώντας το κοινό αν είναι έτοιμο να εκλέξει τον αντιπρόεδρό του, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του αναφερόμενος σε πολλά από τα θέματα της προεκλογικής του εκστρατείας, μερικά από τα οποία η εκστρατεία του Χάρις απέφυγε.

Χαρακτήρισε τις εκλογές «μάχη για την ψυχή της δημοκρατίας», προσθέτοντας ότι ανέλαβε τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενός σκοτεινού κεφαλαίου στην αμερικανική ιστορία.

Παρουσίασε τις δικές του νομοθετικές επιτυχίες, επισημαίνοντας το νομοσχέδιο για τις υποδομές και το νομοσχέδιο του για την τιμολόγηση των φαρμάκων και το κλίμα. «Η δουλειά ενός προέδρου είναι να προσφέρει για όλη την Αμερική. Χάρη σε εσάς, είχαμε μια από τις πιο εξαιρετικές τετραετίες προόδου που υπήρξαν ποτέ. «Όταν λέω εμείς, εννοώ την Καμάλα και εμένα», πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν είπε ότι η επιλογή της Καμάλα Χάρις ως υποψήφιας αντιπροέδρου του το 2020 ήταν η «καλύτερη απόφαση σε όλη μου την καριέρα». Είπε επίσης ότι οι δύο τους έχουν γίνει «στενοί φίλοι» καθώς συνεργάστηκαν και ότι θα γίνει μία σπουδαία πρόεδρος. «Όπως πολλοί από τους καλύτερους προέδρους μας, υπήρξε αντιπρόεδρος», λέει ο Μπάιντεν, κάνοντας ένα αστείο για τη δική του εποχή ως το νούμερο δύο του Μπαράκ Ομπάμα. «Υπόσχομαι ότι θα είμαι ο καλύτερος εθελοντής που έχει δει ποτέ η καμπάνια των Χάρις-Ουάλτς».

Το κοινό ζητωκραύγαζε στην αίθουσα, αλλά οι φωνές έγιναν ακόμα πιο δυνατές όταν ο Τζο Μπάιντεν σκούπισε τα δάκρυά του και αγκάλιασε την κόρη του πριν πει «ευχαριστώ».

Κατά το τέλος της ομιλίας του ο Τζο Μπάιντεν δάκρυσε δίνοντας στην κόρη του Ashley Biden μια μεγάλη αγκαλιά, ενώ το πλήθος ξέσπασε σε επευφημίες. Η Ashley μόλις είχε πει στο πλήθος ότι ο πατέρας της ήταν «ο μπαμπάς των κοριτσιών της πρώτης κατηγορίας». «Μπορούσα να δω ότι εκτιμούσε και εμπιστευόταν τις γυναίκες», είπε.

Ο Aμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους ψηφοφόρους να εκλέξουν στην προεδρία την Κάμαλα Χάρις, την «εισαγγελέα», παρά τον Ντόναλντ Τραμπ, τον «καταδικασμένο από τη δικαιοσύνη κακοποιό». Χαρακτήρισε εξάλλου τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του «λούζερ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments