Διεθνή

Το Ισραήλ ανέκτησε τις σορούς έξι ομήρων

Το Ισραήλ ανέκτησε τις σορούς έξι ομήρων

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Το Ισραήλ ανέκτησε τις σορούς έξι ομήρων

Οι σοροί βρέθηκαν και ανακτήθηκαν σε κοινή επιχείρηση της Shin Bet και του ισραηλινού στρατού - Οι καρδιές μας θρηνούν, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι, ζωντανοί και νεκροί, δήλωσε ο Νετανιάχου

Στον εντοπισμό και την ανάκτηση των σορών έξι ομήρων που είχαν απαχθεί κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου προχώρησαν οι ισραηλινές δυνάμεις.

Οι σοροί βρέθηκαν και ανακτήθηκαν από οικισμούς στη Γάζα, όπου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ κοινή επιχείρηση της Shin Bet και του ισραηλινού στρατού.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν οι σοροί των Abraham MunderAlex DancygChaim PeriYagev BuchshtabYoram Metzger και Nadav Popplewell, οι οποίοι δολοφονήθηκαν αφού πέρασαν πάνω από 10 μήνες αιχμαλωσίας.

Σε δήλωσή του το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων αναφέρει: «Η ανάκτηση των σορών του Αβραάμ, του Άλεξ, του Χαϊμ, του Γιαγκέβ, του Γιοράμ και του Ναντάβ δίνει στις οικογένειές τους το αναγκαίο κλείσιμο και προσφέρει αιώνια ανάπαυση στους δολοφονημένους.

Το Ισραήλ έχει ηθική και ηθική υποχρέωση να επιστρέψει όλους τους δολοφονηθέντες για αξιοπρεπή ταφή και να φέρει όλους τους ζωντανούς ομήρους στο σπίτι για αποκατάσταση. Η άμεση επιστροφή των υπόλοιπων 109 ομήρων μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας συμφωνίας κατόπιν διαπραγμάτευσης. Η ισραηλινή κυβέρνηση, με τη βοήθεια μεσολαβητών, πρέπει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να οριστικοποιήσει τη συμφωνία αυτή τη στιγμή στο τραπέζι».

Ο 79χρονος Αβραάμ Μούντερ ζούσε στο Κιμπούτς Νιρ Οζ για περισσότερα από 50 χρόνια. Πολέμησε και τραυματίστηκε στον Πόλεμο των Έξι Ημερών. Απήχθη μαζί με τη γυναίκα του Ρουθ, την κόρη τους Κάρεν και τον εγγονό του Οχάντ. Τα τρία μέλη της οικογένειας αφέθηκαν ελεύθερα σε συμφωνία ομήρων μετά από 50 ημέρες αιχμαλωσίας. Ο γιος του Αβραάμ και της Ρουθ, Ρόι, δολοφονήθηκε στις 7 Οκτωβρίου.

Ο 80χρονος Yoram Metzger από το κιμπούτζ Nir Oz απήχθη από το σπίτι του μαζί με τη σύζυγό του, Tamar, η οποία απελευθερώθηκε από την αιχμαλωσία μετά από 53 ημέρες. Ο Γιοράμ αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, τρία παιδιά και επτά εγγόνια.Ο επίσης 80χρονος Chaim Peri από το κιμπούτζ Nir Oz, απήχθη από το δωμάτιο στο σπίτι του, ενώ προστάτευε τη σύζυγό του, Osnat. Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, πέντε παιδιά και 13 εγγόνια.

Ο 76χρονος Alex Dancyg, από το ίδιο κιμπούτζ, ήταν ιστορικός, εκπαιδευτικός και αγρότης. Γεννημένος από επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, έγινε ένας από τους ιδρυτές εκπαιδευτικών αντιπροσωπειών στην Πολωνία. Οι όμηροι που κρατούνταν αιχμάλωτοι μαζί του ανέφεραν ότι ο Άλεξ περνούσε το χρόνο του στην αιχμαλωσία δίνοντας διαλέξεις ιστορίας σε άλλους αιχμάλωτους.

Ο 51χρονος Nadav Popplewell, από το κιμπούτζ Nirim, απήχθη από το δωμάτιο του σπιτιού του μαζί με τη μητέρα του, Channa Peri, η οποία αφέθηκε ελεύθερη μετά από 49 ημέρες αιχμαλωσίας. Ο μεγαλύτερος αδελφός του, Ρόι, δολοφονήθηκε στις 7 Οκτωβρίου. Η οικογένεια Popplewell ζητά από τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν την ανάγκη τους για ιδιωτικότητα.

Ο 35χρονος Yagev Buchshtab αγαπούσε τη ζωή στο κιμπούτζ Nirim. Τεχνικός ήχου στο επάγγελμα, είχε πάθος για τη μουσική. Ο Yagev απήχθη από το σπίτι του στο μαζί με τη σύζυγό του, Rimon Buchshtab-Kirsht, η οποία αφέθηκε ελεύθερη μετά από 50 ημέρες αιχμαλωσίας.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση, με τη βοήθεια μεσολαβητών, πρέπει να εγκρίνει σήμερα τη συμφωνία που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτό θα επιτρέψει την αποκατάσταση ζωντανών ομήρων, την αξιοπρεπή ταφή για όλους τους νεκρούς και τους δολοφονημένους ομήρους και θα αποκαταστήσει την ελπίδα στον λαό του Ισραήλ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments