Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ιδιώτες γιατροί επιστρέφουν στο ΕΣΥ [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Ιδιώτες γιατροί επιστρέφουν στο ΕΣΥ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Ιδιώτες γιατροί επιστρέφουν στο ΕΣΥ [vid]

Το ΕΣΥ σώζει καθημερινά χιλιάδες ζωές

Τάση επιστροφής ιδιωτών ιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας καταγράφεται, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, σε πρωινή παρέμβασή του, ο υπουργός Υγείας είχε τη δυνατότητα να τονίσει πως «οι εφημερίες ήταν καλύτερες από πέρυσι. Άρα τα κίνητρα που δώσαμε και που τόσο συζητήθηκαν, λειτούργησαν στην πράξη με απόλυτη επιτυχία».

«Επίσης», συνέχισε ο υπουργός Υγείας, «έχουμε την τάση να επιστρέφουν ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ, έχουμε τάση επιστροφής των γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας, επειδή δίνουμε πια τη δυνατότητα οι γιατροί του ΕΣΥ να παρέχουν και ιδιωτικό έργο.

Ακόμη, πρέπει να γίνει σαφές πως δεν γίνεται να βρεις όλες τις ειδικότητες σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας, παρά τα όσα λέγονται και γράφονται από ορισμένος κύκλους. Στην Κω, ένας καρδιοπαθής προσήλθε στο δημόσιο σύστημα υγείας. Από την Κω παραπέμφθηκε στο Παγνή και σήμερα είναι καλά στην υγεία του, χάρη στο δημόσιο σύστημα υγείας. Στο νοσοκομείο της Κω δεν μπορούσε να τύχει περίθαλψης και για αυτό παραπέμθηκε στο Παγνή και όλα πήγαν καλά με την πορεία της υγείας του».

Σε σχέση με τις δηλώσεις του κ. Γιαννάκου της Ποεδην, ότι πρέπει να γίνουν πιο πολλές προσλήψεις, επισημάνθηκε ότι «ο κ. Γιαννάκος λέει πως χρειάζονται περισσότερες προσλήψεις νοσηλευτών και καλύτερες αμοιβές. Ο κ. Γιαννάκος έχει δίκιο. Όμως, οι δυνατότητες του κράτους είναι περιορισμένες, δεν είναι άπειρες. Άρα, κανένας δεν μπορεί να κάνει όσες προσλήψεις θέλεις και να δώσει όσες αμοιβές θέλει.

Κάνουμε πολλές και πυκνές μεταρρυθμίσεις. Χρειάζεται χρόνος για να τις δούμε να εφαρμόζονται πλήρως και για να τις αποτιμήσουμε. Παράλληλα, 90 νοσοκομεία θα έχουν ανακαινιστεί έως το τέλος του 2025. Και αυτό θα είναι μια μεγάλη βελτίωση.

Η αντιπολίτευση προτείνει μεγάλες αυξήσεις για τους γιατρούς του ΕΣΥ. Όμως, η αντιπολίτευση δεν λέει από πού θα αντλήσουμε αυτούς τους πόρους. Οι πόροι δεν είναι απεριόριστοι. Οι πόροι είναι πεπερασμένοι. Και δεν είναι σοβαρή θέση το να λες ότι θα τα πάρουμε από τους εφοπλιστές και θα τα δώσουμε στους γιατρούς του ΕΣΥ. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά!».

«Προβλήματα υπάρχουν παντού», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας. «Τα προβλήματα στην περιφέρεια είναι διαφορετικά από ό,τι τα προβλήματα στα αστικά κέντρα. Είναι διαφορετική η φύση των προβλημάτων. Όμως είναι ψευδής η εικόνα ότι δεν λειτουργεί το ΕΣΥ. Κάθε ημέρα, το ΕΣΥ σώζει χιλιάδες ζωές. Είναι ψέμα ότι το ΕΣΥ δεν κάνει τη δουλειά του. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές του ΕΣΥ κάνουν άριστα τη δουλειά τους».

Αναφορικά με τη συμμετοχή στις διαγνωστικές εξετάσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «το κόστος δεν έχει αυξηθεί καθόλου. Δεν έχουμε αλλάξει το ποσοστό συμμετοχής. Άλλωστε, για να αλλάξει το ποσοστό συμμετοχής των ασθενών, χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση».

Τέλος, σε σχέση με την Κω, αναφέρθηκε ότι «κάνουμε προκήρυξη για 4 θέσεις παθολόγων με τα νέα κίνητρα, τα οποία είναι πραγματικά γενναία. Πιστεύω πως θα υπάρξει θετική ανταπόκριση. Οι δήμοι εξασφαλίζουν στέγη στους γιατρούς που θα θελήσουν να εργαστούν στις άγονες περιοχές της χώρας μας και αυτό είναι αναμφισβήτητα ένα σημαντικό κίνητρο», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments