Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Παππάς κάνει τον Πολάκη να μοιάζει με τζέντλεμαν από το Λονδίνο [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Παππάς κάνει τον Πολάκη να μοιάζει με τζέντλεμαν από το Λονδίνο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Παππάς κάνει τον Πολάκη να μοιάζει με τζέντλεμαν από το Λονδίνο [vid]

Ποινικά κολάσιμες οι απειλές Παππά

Για αδιανόητες δηλώσεις και ποινικά κολάσιμες απειλές κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο νέο ηχητικό με εκφράσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σήμερα το πρωί για τις νέες εκφράσεις του Νίκου Παππά, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Άκουσα το ηχητικό με τον Νίκο Παππα. Το έστειλα στους συνεργάτες μου. Είναι κουβέντα του κοινού ποινικού δικαίου. Πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας. Ο τρόπος που μιλάει ο Παππάς κάνει τον Πολάκη να μοιάζει με τζέντλεμαν του Λονδίνου. Αυτές οι δηλώσεις δεν είναι πολιτικές. Είναι δηλώσεις ποινικά κολάσιμες. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα. Αν το ηχητικό είναι πραγματικό, δεν μπορεί να περάσει έτσι. Δεν θα γίνουμε στην Ελλάδα ζούγκλα, αλλά διατρέχουμε τον κίνδυνο να γίνουμε στην Ελλάδα Η ζούγκλα.

Πάντα έλεγα πως ο ΣΥΡΙΖΑ ρέπει προς μια τοξικότητα και τον λαϊκισμό, αλλά όχι και σε αυτό το σημείο. Ο Παππάς μπήκε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας δώσει προηγουμένως δείγματα γραφής. Δεν μπορείς να λες σε μια γυναίκα για το ότι χρησιμοποίησε το κρεβάτι για να ανέβει. Δεν μπορείς να μιλάς για πεινιρλί που θα στείλεις σε αστυνομικό».

Αναφερόμενος, στην συνέχεια, στην κατάσταση της δημόσιας υγείας στην περιφέρεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε πως «θαύματα δεν κάνουμε. Όμως, θα πηγαίνουμε καλύτερα. Έχουμε για πρώτη φορά τάση επιστροφής στο δημόσιο νοσοκομείο από τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό σημαίνει ότι γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα κινούνται προς το ΕΣΥ, επειδή δίνουμε τη δυνατότητα παροχής και ιδιωτικού έργου.  Έχουμε ζήτημα με την έλλειψη προσωπικού, αλλά ενισχύουμε τα κίνητρα για τους γιατρούς. Οι γιατροί αμείβονται καλύτερα στον ιδιωτικό τομέα, αλλά ενδυναμώνουμε τα κίνητρα. Ο γιατρός στο ΕΣΥ πληρώνεται λίγο. Όμως, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι μισθοί των γιατρών στο ΕΣΥ έχουν αυξηθεί αποφασιστικά».

Μιλώντας για τον χάρτη υγείας, ο Άδωνις τόνισε πως «ο χάρτης υγείας συζητείται στην Ελλάδα από το 2006. Δεν είναι μια απλή πολιτική απόφαση. Έχει να κάνει με τις τοπικές οικονομίες, τις τοπικές αυτοδιοικήσεις, τις τοπικές ιδιαιτερότητες κλπ. Όμως, αν χρειαστεί να πάρω μια απόφαση να κλείσω περιφερειακό νοσοκομείο, θα το κάνω, γιατί για μένα δεν είναι κριτήριο το πολιτικό κόστος. Προς το παρόν, δεν υπάρχει τέτοιος λόγος».

Τέλος, κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με τις πυρκαγιές και τις καμένες εκτάσεις, ο υπουργός Υγείας είπε πως «έγινε μια καταστροφή στην Αττική. Συζητούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Άκουσα προσεκτικά τις κριτικές. Δύο ημέρες μετά, στη Σμύρνη παραλίγο να καεί η πόλη της Σμύρνης, κάηκε όλο το Κορδελιό. Μήπως έφταιγε ο Μητσοτάκης και γι’ αυτό; Όταν έχεις αυτές τις πυρκαγιές, είναι πολύ δύσκολη η κατάσβεση. Μάλιστα, το κράτος κινήθηκε πάρα πολύ γρήγορα. Και βάζουν ένα βίντεό μου τού 2008, τη στιγμή που έχουμε κλιματική αλλαγή και οι κλιματικές συνθήκες είναι διαφορετικές. Στην παιδική μου ηλικία, για παράδειγμα, ανοίγαμε το παράθυρο και είχαμε δροσιά. Σήμερα, αν δεν ανοίξουμε το air condition, δεν έχουμε δροσιά. Ο Μητσοτάκης φταίει για αυτό; Όταν τα αεροσκάφη έχουν μεγάλο φόρτο νερού, πετούν το νερό από πολύ ψηλά και γίνονται μικρές μικρές σταγόνες και αυτός είναι ο λόγος που δεν προτιμήσαμε τα «ρωσικά» αεροσκάφη. Και για αυτό που λέγεται για τα φωτοβολταικά, προφανώς δεν θα μπουν ανεμογεννήτριες. Πρέπει να σταματήσει η συνωμοσιολογία. Γίνεται να λέμε πάλι αυτές τις χαζομάρες; Πρόκειται για χαζομάρες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments