Ειδήσεις

Θεοδωρικάκος: Έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Θεοδωρικάκος: Έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Θεοδωρικάκος: Έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία

To Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν οι αιτήσεις στο δεύτερο κύκλο οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων γούνας στη Δυτική Μακεδονία

Την έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας στις περιοχές που έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας εξέφρασε την Τετάρτη στη σύσκεψη – μέσω τηλεδιάσκεψης- με άλλα κυβερνητικά μέλη ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.

Εντός του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι αιτήσεις στο δεύτερο κύκλο οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων γούνας στη Δυτική Μακεδονία ώστε η εκταμίευση των ποσών που θα εγκριθούν να ολοκληρωθεί έως τις 20 Οκτωβρίου.

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, ιαποφασίστηκε η στήριξη και η περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον πόλεμο με ποσά από 10 έως 60 χιλιάδες ευρώ. Προϋπόθεση είναι ο τζίρος του 2022 να παρουσιάζει μείωση τουλάχιστον 5% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2017-2019.

Από τον νέο κύκλο αναμένεται να ωφεληθούν επιπλέον 120 επιχειρήσεις. Αιτήσεις μπορούν να καταθέσουν όσες επιχειρήσεις δεν συμμετείχαν σε προηγούμενους κύκλους χρηματοδότησης και όσες είχαν λάβει ποσά μικρότερα των 10.000 ευρώ.

Συμφωνήθηκε, επίσης, οι αιτήσεις να πραγματοποιηθούν εντός του Σεπτεμβρίου και η εκταμίευση των ποσών που θα εγκριθούν να έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Οκτωβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments