Διεθνή

Ίλον Μασκ: Δηλώνει έτοιμος να αναλάβει υπουργείο στις ΗΠΑ

Ίλον Μασκ: Δηλώνει έτοιμος να αναλάβει υπουργείο στις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Elon Musk is in discussions with a number of investors in SpaceX and Tesla about putting money into his new venture © Patrick Pleul/Reuters

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πει σε περίπτωση που εκλεγεί τον Νοέμβριο προτίθεται να δώσει στον Ίλον Μασκ μία θέση στην κυβέρνησή του

«I am willing to serve» (Είμαι πρόθυμος να υπηρετήσω)… Με αυτά τα λόγια, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ (πρώην Twitter) ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ αποδέχεται επί της ουσίας την άτυπη πρόταση για υπουργοποίηση που του έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ. Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών είπε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να διορίσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, σε υπουργική θέση, εάν κερδίσει την νυν αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις τον Νοέμβριο.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Μασκ φαίνεται να αυτοπροτείνεται για ένα νεοσύστατο χαρτοφυλάκιο αυτό της «Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας», για το οποίο μάλιστα κάνει και σχετικά λογοπαίγνια με ακολούθους του, καθώς το ακρωνύμιο αυτού του υπουργείου (Department Of Government Efficiency) είναι DOGE, όπως το αγαπημένο meme coin του Μασκ, με το εμβληματικό σκυλάκι Shibα Inu

Η «πρόταση» προς τον Ίλον Μάσκ

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο Reuters είπε ότι «σίγουρα θα εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετήσει τον Μασκ στο υπουργικό του συμβούλιο ή σε έναν συμβουλευτικό ρόλο από τον Ιανουάριο του 2025, αν εκλεγεί». Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δεν αποκάλυψε ποια θέση προορίζει για τον Μασκ.

Τα σχόλια του Τραμπ ήρθαν αφότου ο υποψήφιος για την προεδρία μίλησε με τον Μασκ σε μια συζήτηση στο X Spaces στις 12 Αυγούστου, η οποία καθυστέρησε για 30 έως 40 λεπτά λόγω αυτού που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla ισχυρίστηκε ότι ήταν μια «μαζική επίθεση DDoS» στην πλατφόρμα. Πρώην υπάλληλοι του X φέρεται να αμφισβήτησαν τους ισχυρισμούς του Ίλον Μασκ, καθώς σημαντικά ζητήματα δεν φαινόταν να επηρέασαν άλλους χρήστες εκείνη την εποχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μασκ δεν υποστήριξε τον Τραμπ στις εκλογές του 2020 έναντι του τότε πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος νίκησε τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο. Τον Ιούλιο του 2022, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla έγραψε στο Twitter ότι δεν «μισούσε» τον Τραμπ, αλλά ότι θα έπρεπε να «κρεμάσει το καπέλο του και να πλεύσει στο ηλιοβασίλεμα».

Ωστόσο, μετά την απόπειρα εναντίον του Τραμπ τον Ιούλιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla άλλαξε πλεύση και έκτοτε δημοσιεύει έντονη κριτική ενάντια στον πρόεδρο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις. Μάλιστα, ο ίδιος ο Τραμπ σε ομιλία του είπε ότι «αγαπά» τον Μασκ και τον αποκάλεσε «πολύ έξυπνο τύπο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments