Διεθνή

Ναυάγιο στη Σικελία: Βρέθηκε η σορός του Μάικ Λιντς και της κόρης του

Ναυάγιο στη Σικελία: Βρέθηκε η σορός του Μάικ Λιντς και της κόρης του
Οι συνθήκες βύθισης του πολυτελούς σκάφους δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη

Στον μεγιστάνα της τεχνολογίας, Μάικ Λιντςκαι την κόρη του ανήκουν οι δύο από τις τέσσερις σορούς που ανασύρθηκαν σήμερα από το πολυτελές γιοτ που βυθίστηκε ανοιχτά της Σικελίας, σύμφωνα με το Reuters.

Στο σκάφος, που ανήκει στη σύζυγο του Βρετανού επιχειρηματία τεχνολογίας Μάικ Λιντς, επέβαιναν 22 επιβάτες και το πλήρωμα, ενώ ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Porticello, κοντά στο Παλέρμο, όταν ανατράπηκε κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας τη Δευτέρα.

Ναύαγιο στη Σικέλια: Ποιος είναι ο 59χρονος Βρετανός «Μπιλ Γκέιτς»

Ο Μάικ Λίντς ηλικίας 59 ετών έκανε την περιουσία του στον κλάδο της πληροφορικής. Tον Ιούνιο αθωώθηκε από δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο για την κατηγορία της απάτης που του είχε αποδοθεί σχετικά με την πώληση της εταιρείας λογισμικού του, Autonomy, στη Hewlett-Packard έναντι 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011.

Η πώληση εδραίωσε τη φήμη του Λίντς ως απάντηση της Βρετανίας στον Μπιλ Γκέιτς αλλά γρήγορα έγινε αμφισβητήθηκε αφού η Hewlett-Packard υποβάθμισε την αξία της εταιρείας του Autonomy κατά 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολούθησαν χρόνια δικαστικών αγώνων, που κορυφώθηκαν όταν οι εισαγγελείς των ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον του Λιντς το 2018 κατηγορώντας τον ότι διόγκωσε την αξία της εταιρείας.

Ο Λιντς είπε ότι ήταν «ενθουσιασμένος» που αθωώθηκε στην δίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβε θέση υπερασπιζόμενος την θέση του, αρνούμενος στους ενόρκους οποιαδήποτε κατηγορία και κατηγορώντας την HP για ακύρωση της ενοποίησης των δύο εταιρειών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments