Διεθνή

Ουκρανία: Κλιμακώνει την επίθεση σε ρωσικά εδάφη – Πλήγματα με drones στη Μόσχα και S-300 στο Ροστόφ

Ουκρανία: Κλιμακώνει την επίθεση σε ρωσικά εδάφη – Πλήγματα με drones στη Μόσχα και S-300 στο Ροστόφ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ουκρανία: Κλιμακώνει την επίθεση σε ρωσικά εδάφη - Πλήγματα με drones στη Μόσχα και S-300 στο Ροστόφ

Σύμφωνα με τον αρχιστράτηγο της Ουκρανίας, στρατηγό Ολεξάντρ Σίρσκι, οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν σε βάθος 28-35 χλμ. στην περιοχή του Κουρσκ

Συνεχίζεται η επιχείρηση των δυνάμεων της Ουκρανίας στο Κουρσκ της Ρωσίας, με τις δυνάμεις της να στοχοθετούν γέφυρες και να πλήττουν ρωσική συστοιχία S-300 στο Ροστόφ και τον δήμαρχο της Μόσχας να κατηγορεί το Κίεβο για μεγάλη επίθεση με drones στη ρωσική πρωτεύουσα.

Από την έναρξη της ουκρανικής εισβολής στη ρωσική περιφέρεια πριν από δύο εβδομάδας, οι δυνάμεις του Κιέβου προχωρούν εντός του Κουρσκ και καταστρέφουν σημαντικές γέφυρες σε μια προσπάθεια να διακόψουν τον ανεφοδιασμό των Ρώσων. Τουλάχιστον δύο γέφυρες καταστράφηκαν την περασμένη εβδομαδα στον ποταμό Σέιμ, μια τρίτη δέχθηκε επίθεση.

Η Ρωσία έστησε εν συνεχεία τουλάχιστον τρεις πλωτές γέφυρες, αλλά ένα ουκρανικό drone έπληξε μία εξ’ αυτών, όπως μεταδίδει το CNN επικαλούμενο σχετικό βίντεο.

Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια στη Μόσχα μετά τις επιθέσεις ουκρανικών drones

Στη διάρκεια της νύχτας η Μόσχα έγινε στόχος «μιας από τις μεγαλύτερες» στην ιστορία της επιθέσεις ουκρανικών drones, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, «ένδεκα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν» στη διάρκεια της νύχτας πάνω από το έδαφος της Μόσχας και της περιφέρειάς της.

Μετά τους πρσωρινούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν τη νύχτα λόγω των επιθέσεων των ουκρανικών drones τα τρία αεροδρόμια της Μόσχας επαναλειτουργούν κανονικά σήμερα, σύμφωνα με η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia.

Προσωρινοί περιορισμοί επιβλήθηκαν στα αεροδρόμια Βνούκοβο, Ντομοντέντοβο και Ζουκόφσκι από τις 02:31 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) έως τις 06:30 π.μ., ανέφερε η Rosaviatsia μέσω του Telegram.

Η Ουκρανία έπληξε συστοιχία S-300 στο Ροστόφ της Ρωσίας

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, στη διάρκεια της νύχτας έπληξε αντιαεροπορική συστοιχία S-300 στην περιοχή του Ροστόφ της νότιας Ρωσίας.

Η επίθεση, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο, έλαβε χώρα κοντά στον οικισμό Νοβοσακτίνσκ κατά συστοιχίας S-300 που χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι για πλήγματα κατά πολιτικών υποδομών στην Ουκρανία. «Εκρήξεις παρατηρήθηκαν σε συγκεκριμένους στόχους. Η ακρίβεια των πληγμάτων είναι υπό αξιολόγηση», ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ροστόφ, Βασίλι Γκομπούλε, είπε ότι οι αεράμυνες κατέστρεψαν έναν ουκρανικό πύραυλο στην περιοχή του, αλλά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments