Διεθνή

Παλέρμο: Τρίτη μέρα ερευνών – Στη ”μάχη” τηλεκατευθυνόμενα υποβρύχια οχήματα, ψάχνουν αγνοούμενους

Παλέρμο: Τρίτη μέρα ερευνών – Στη ”μάχη” τηλεκατευθυνόμενα υποβρύχια οχήματα, ψάχνουν αγνοούμενους

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Παλέρμο: Τρίτη μέρα ερευνών - Στη ''μάχη'' τηλεκατευθυνόμενα υποβρύχια οχήματα, ψάχνουν αγνοούμενους

Το σκάφος βρίσκεται βυθισμένο στο πλάι στον πυθμένα της θάλασσας σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την ακτή

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στο πολυτελές γιοτ που βυθίστηκε στο Παλέρμο της Σικελίας, με τις προσπάθειες πρόσβασης στις καμπίνες του πλοίου να αποδεικνύονται πολύ δύσκολες.

Υπενθυμίζεται πως το σκάφος βρίσκεται βυθισμένο στο πλάι στον πυθμένα της θάλασσας σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την ακτή.

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Με ειδικά τηλεχειριζόμενα υποβρύχια οχήματα συνεχίζονται οι έρευνες

Οι ειδικοί, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC, θα χρησιμοποιήσουν τηλεχειριζόμενα υποβρύχια οχήματα προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο γιοτ. Τα οχήματα αυτά είναι σε θέση να λειτουργούν στο βυθό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τους δύτες και τους διασώστες.

Χθες, έγινε γνωστό από τον επικεφαλής Τύπου της Πυροσβεστικής, ότι οι δύτες μπορούν να περάσουν μόνο 12 λεπτά κάτω από το νερό, δεδομένου ότι το βυθισμένο γιοτ Bayesian βρίσκεται σε βάθος 50 μέτρων. Κι αυτό σημαίνει ότι μέχρι να φτάσουν στο σκάφος, έχουν μόνο 10 λεπτά για να ερευνήσουν το ναυάγιο.

Προτεραιότητα των δυτών είναι να φτάσουν στις καμπίνες, όπου οι αγνοούμενοι τουρίστες, μεταξύ των οποίων ο Βρετανός εκατομμυριούχος Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του Χάνα, ο πρόεδρος της τράπεζας Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ με την σύζυγό του, καθώς και ο δικηγόρος του μεγιστάνα της τεχνολογίας Κρις Μορβίλο με την σύζυγό του μπορεί να κοιμόντουσαν την ώρα της καταιγίδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments