Πολιτική

Λινού: Ο Κασσελάκης αρνήθηκε ότι ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα για τις σε βάρος μου καταγγελίες

Λινού: Ο Κασσελάκης αρνήθηκε ότι ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα για τις σε βάρος μου καταγγελίες

Πηγή Φωτογραφίας: [363982] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τι ανέφερε στην ανάρτησή της η Αθηνά Λινού

Θέση για τα χθεσινά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο σχετικά με το ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ζήτησε να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τις εις βάρος της καταγγελίες που έχουν να κάνουν με επιχορηγήσεις του ινστιτούτου Prolepsis που ανήκει στην ίδια έλαβε η Αθηνά Λινού.

Σημειώνεται ότι ο Παύλος Πολάκης εδώ και μέρες αφήνει υπονοούμενα για αδιαφάνεια στα χρήματα που λαμβάνει το Ινστιτούτο, ενώ χθεσινοβραδινά δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο Στέφανος Κασσελάκης επικοινώνησε με την βουλευτή, που βρίσκεται στις ΗΠΑ, και την ενημέρωσε για την εν λόγω έρευνα.

Η ανάρτηση της κυρίας Λινού όμως, αναφέρει ότι σε συνομιλία της με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος της αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη απόφασης για ανεξάρτητη έρευνα εις βάρος. «Προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα. Το Ινστιτούτο Prolepsis και όλα του τα προγράμματα, ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς, και από κρατικούς φορείς. Για κάθε πρόγραμμα, υποβάλλονται εκθέσεις πεπραγμένων μαζί με οικονομικούς απολογισμούς προς κάθε ενδιαφερόμενο, οι οποίοι τα αξιολογούν όχι μόνο ως προς τη νομιμότητά τους και τη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε επιπλέον έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι το έργο αυτό ήταν πάντα και νόμιμο, και ηθικό, και αποτελεσματικό» αναφέρει μεταξύ άλλων η Αθηνά Λινού.

H ανάρτηση της Αθηνάς Λινού

«Με ενημέρωσαν ότι η συνεχιζόμενη ψευδολογία από συγκεκριμένο κέντρο περιέλαβε χθες δήθεν απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει από ανεξάρτητη εταιρεία να ελέγξει τις σε βάρος μου καταγγελίες. Παρόλο που ο Πρόεδρος, κ. Κασσελάκης, σε επικοινωνία που είχαμε, αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιας απόφασης, προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Το Ινστιτούτο Prolepsis και όλα του τα προγράμματα, ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς, και από κρατικούς φορείς. Για κάθε πρόγραμμα, υποβάλλονται εκθέσεις πεπραγμένων μαζί με οικονομικούς απολογισμούς προς κάθε ενδιαφερόμενο, οι οποίοι τα αξιολογούν όχι μόνο ως προς τη νομιμότητά τους και τη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε επιπλέον έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι το έργο αυτό ήταν πάντα και νόμιμο, και ηθικό, και αποτελεσματικό.

Οι μεταμεσονύχτιες αναδημοσιεύσεις προσποιούνται ότι θέτουν σοβαρά ερωτήματα. Δεν αναζητούν όμως ειλικρινά τις εύκολα προσβάσιμες απαντήσεις, οι οποίες προκύπτουν από δημόσια στοιχεία που παραμένουν στη διάθεση όλων και είναι πλήρως διαφανή. Αδικούν το έργο μιας ομάδας 30 επιστημόνων και εκατοντάδων εθελοντών και αποσκοπούν μονάχα σε μικροκομματικές φιλοδοξίες.

Οι παράπλευρες όμως απώλειες αυτών των φασιστικών συμπεριφορών («ρίξε λάσπη και κάτι θα μείνει») είναι η ελλιπής συζήτηση και ανεπαρκής αντιμετώπιση των ανισοτήτων στη χώρα μας, καθώς και η απουσία οποιασδήποτε σοβαρής και ουσιώδους αντιπολίτευσης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments