Πολιτική

Ο Κασσελάκης λέει τώρα ότι θα γίνει έρευνα για τη Λινού – Νέα επίθεση από Πολάκη: «Δουλευόμαστε ψιλό γαζί»

Ο Κασσελάκης λέει τώρα ότι θα γίνει έρευνα για τη Λινού – Νέα επίθεση από Πολάκη: «Δουλευόμαστε ψιλό γαζί»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi//Ο Κασσελάκης λέει τώρα ότι θα γίνει έρευνα για τη Λινού - Νέα επίθεση από Πολάκη: «Δουλευόμαστε ψιλό γαζί»

Ο Πολάκης μαινόμενος: Εμένα με έθεσαν εκτός ΚΟ σε μισή ώρα με ένα ψεύτικο κλάμα, ή δεν ξέρουμε τι μας γίνεται, η προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο, ή στήνουμε παιχνιδάκια

Μετά από αρκετά επεισόδια στο σχετικό «σίριαλ», ο Στέφανος Κασσελάκης λέει τώρα ότι θα γίνει έρευνα για τις καταγγελίες εις βάρος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού.

Συγκεκριμένα, πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι «το γραφείο προέδρου μετά από εντολή του ερευνά τα δημοσιεύματα».  Η έρευνα θα γίνει σχετικά με τις εις βάρος της καταγγελίες που έχουν να κάνουν με επιχορηγήσεις του ινστιτούτου Prolepsis που ανήκει στην ίδια.

Όπως αναφέρουν όμως η έρευνα δεν έχει ανατεθεί σε μία από τις 4 μεγάλες οικονομικές εταιρίες καθώς δεν υπάρχουν τα σχετικά χρήματα.

Και οι πηγές της Κουμουνδούρου καταλήγουν πως «η κ. Λινού αναμένεται με την επιστροφή της από τις ΗΠΑ να δώσει και τις απαραίτητες διευκρινήσεις στον πρόεδρο».

Την ίδια στιγμή, ο Παύλος Πολάκης που εδώ και μέρες αφήνει υπονοούμενα για αδιαφάνεια στα χρήματα που λαμβάνει το Ινστιτούτο, έκανε νέα ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης λέγοντας ότι «την ίδια στιγμή που εμένε με έθεσαν εκτός ΚΟ με ένα στημένο και ψεύτικο κλάμα σε μισή ώρα χωρίς να με ρωτήσουν ή να με ειδοποιήσουν, χρειάζονται -λέει- έρευνα από «ανεξάρτητο τεχνοκράτη» για να βγάλουν συμπέρασμα για αυτά που αποκαλύφθηκαν για τη Λινού. Δουλευόμαστε ψιλό γαζί μου φαίνεται και προφανώς αυτά δεν γίνονται δεκτά».

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Αν χρειαζομαστε τεχνοκρατες για να καταλαβουμε απο τα στοιχεια που εχουν βγει στην επιφανεια τι ακριβως εκανε η Ληνου με την Προληψη τοτε συμβαινουν τα εξης: 1) Η δεν ξερουμε τι μας γινεται 2) Η προσπαθουμε να κερδισουμε χρονο εν οψει εξελιξεων

3) Η στηνουμε παιχνιδακια. Την ιδια στιγμη που εμενα με έθεσαν εκτος ΚΟ με ενα στημενο και ψευτικο κλαμα σε μιση ώρα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ Η ΝΑ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, χρειαζονται -λέει-ερευνα απο «ανεξαρτητο τεχνοκρατη» για να βγαλουν συμπερασμα για αυτα που αποκαλυφθηκαν για τη Λινου!!! Δουλευομαστε ψιλο γαζι μου φαινεται και προφανως αυτα ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ!!

Η Λινού αρνούνταν εις βάρος της έρευνα

Η ανάρτηση της κυρίας Λινού νωρίς ανέφερε ότι σε συνομιλία της με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης της αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη απόφασης για ανεξάρτητη έρευνα εις βάρος της. «Προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα. Το Ινστιτούτο Prolepsis και όλα του τα προγράμματα, ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς, και από κρατικούς φορείς. Για κάθε πρόγραμμα, υποβάλλονται εκθέσεις πεπραγμένων μαζί με οικονομικούς απολογισμούς προς κάθε ενδιαφερόμενο, οι οποίοι τα αξιολογούν όχι μόνο ως προς τη νομιμότητά τους και τη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε επιπλέον έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι το έργο αυτό ήταν πάντα και νόμιμο, και ηθικό, και αποτελεσματικό» αναφέρει μεταξύ άλλων η Αθηνά Λινου.

 

H ανάρτηση της Αθηνάς Λινού

Με ενημέρωσαν ότι η συνεχιζόμενη ψευδολογία από συγκεκριμένο κέντρο περιέλαβε χθες δήθεν απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει από ανεξάρτητη εταιρεία να ελέγξει τις σε βάρος μου καταγγελίες. Παρόλο που ο Πρόεδρος, κ. Κασσελάκης, σε επικοινωνία που είχαμε, αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιας απόφασης, προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Το Ινστιτούτο Prolepsis και όλα του τα προγράμματα, ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς, και από κρατικούς φορείς. Για κάθε πρόγραμμα, υποβάλλονται εκθέσεις πεπραγμένων μαζί με οικονομικούς απολογισμούς προς κάθε ενδιαφερόμενο, οι οποίοι τα αξιολογούν όχι μόνο ως προς τη νομιμότητά τους και τη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε επιπλέον έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι το έργο αυτό ήταν πάντα και νόμιμο, και ηθικό, και αποτελεσματικό.

Οι μεταμεσονύχτιες αναδημοσιεύσεις προσποιούνται ότι θέτουν σοβαρά ερωτήματα. Δεν αναζητούν όμως ειλικρινά τις εύκολα προσβάσιμες απαντήσεις, οι οποίες προκύπτουν από δημόσια στοιχεία που παραμένουν στη διάθεση όλων και είναι πλήρως διαφανή. Αδικούν το έργο μιας ομάδας 30 επιστημόνων και εκατοντάδων εθελοντών και αποσκοπούν μονάχα σε μικροκομματικές φιλοδοξίες.

Οι παράπλευρες όμως απώλειες αυτών των φασιστικών συμπεριφορών («ρίξε λάσπη και κάτι θα μείνει») είναι η ελλιπής συζήτηση και ανεπαρκής αντιμετώπιση των ανισοτήτων στη χώρα μας, καθώς και η παρεμπόδιση οποιασδήποτε σοβαρής και ουσιώδους αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments