Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στην Πεντέλη εντάσσεται στον βωμό της επικοινωνιακής επιβίωσης

ΠΑΣΟΚ: Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στην Πεντέλη εντάσσεται στον βωμό της επικοινωνιακής επιβίωσης

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«Όπως και πέρσι για τον Έβρο, έτσι και φέτος, ως είδος εθίμου πλέον, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό».

Με αιχμές σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό στην Πεντέλη για τη μεγάλη φωτιά στην Αττική. Σε ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όπως και πέρσι για τον Έβρο και την Πάρνηθα, έτσι και φέτος, ως είδος εθίμου πλέον, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τη δρομολόγηση μέτρων και δράσεων για τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής.

Και φέτος, η σύσκεψη αυτή κατέληξε και πάλι στο αυτονόητο συμπέρασμα: ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα εδώ και δεκαετίες από τη σχετική νομοθεσία για την εφαρμογή της διαχείρισης δασών και δασικών εκτάσεων από τη Δασική Υπηρεσία και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ακόμη ότι ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες για την ανάταξη των δασών και ρεμάτων της Αττικής!« Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι το προφανές: πώς τόσο πολυσύνθετες μελέτες θα ολοκληρωθούν μέσα σε ένα μήνα; Και αφού ήταν τόσο απλή η διαδικασία, τότε γιατί και με την ευθύνη τίνος, αυτή δεν έχει ήδη ολοκληρωθεί; Δυστυχώς όλα καταδεικνύουν, ότι στο βωμό της επικοινωνιακής τους επιβίωσης, θα προτιμήσουν οι μελέτες αυτές να δρομολογηθούν με δεδομένα αρχείου, χωρίς νέες καταγραφές στο πεδίο και διαβούλευση για μια νέα αξιολόγηση των τρεχουσών συνθηκών», τονίζει.

Υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι η Δασική Υπηρεσία, με αποστολή την εφαρμογή του Συντάγματος σε πολλές και διαφορετικές πτυχές δραστηριοτήτων για το φυσικό κεφάλαιο της χώρας, δεν έχει και πάλι τον κύριο λόγο.

«Πώς να τον έχει, αφού είναι υποστελεχωμένη – όπως έχουμε αναδείξει ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου – ιδιαίτερα σε αποκεντρωμένα, κρίσιμα Δασαρχεία και Διευθύνσεις Δασών. Με ποιο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό θα υλοποιηθεί ο άμεσος έλεγχος και η έγκριση των μελετών που προηγούνται της υλοποίησης των έργων, όπως προβλέπεται από το νόμο;», είναι μερικά από τα κρίσιμα ερωτήματα που θέτει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments