Πολιτική

Σκυλακάκης: Ειδικό σχέδιο για την αντιπυρική προστασία και την ανάταξη των δασών καταρτίζει η κυβέρνηση

Σκυλακάκης: Ειδικό σχέδιο για την αντιπυρική προστασία και την ανάταξη των δασών καταρτίζει η κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου "Ενίσχυση δικηγορικής ύλης, Ρυθμίσεις για τα κληρονομητήρια, τις αποδοχές και αποποιήσεις κληρονομιών, τις εγγραφές και τις εξαλείψεις συναινετικών προσημειώσεων υποθηκών και τις ένορκες βεβαιώσεις και για το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων και την πληρωμή των υποθέσεων νομικής βοήθειας", Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μια από τις πιο δύσκολες φωτιές, όχι από πλευράς καταστροφικότητας, αλλά από πλευράς ταχύτητας λόγω ανεμών, χαρακτήρισε ο κ. Σκυλακάκης τη φωτιά στην Αττική

Ειδικό σχέδιο για την αντιπυρική προστασία και την ανάταξη των δασών και των ρεμάτων της Αττικής καταρτίζει η κυβέρνηση, έτσι ώστε μια πυρκαγιά να μην κάνει υπερμετάδοση στο αστικό ιστό, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργείας Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Εξήγησε ότι τα ρέματα αποδεικνύεται πως δουλεύουν σαν υπερμεταδότες φωτιάς και εκτός αστικού ιστού -χαράδρες και ρέματα- και μέσα στον αστικό ιστό.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκυλακακης, στο πλαίσιο της δασικής μεταρρύθμισης, υπάρχουν πλέον μελέτες για όλα τα δάση της Αττικής και μπαίνουν δασικοί συνεταιρισμοί μαζί με ιδιωτικές εταιρείες μέσα στα δάση, με διαγωνισμούς, από το τέλος του έτους – αρχές του επόμενου, για να γίνονται αραιώσεις και καθαρισμοί.

Τόνισε ότι εδώ και πολλές δεκαετίες, πάνω από 5 – 6, τα δάση της Ελλάδας και της Αττικής ήταν χωρίς καμιά διαχείριση και έχουν συσσωρεύσει τεράστια καύσιμη ύλη.

Για τη φωτιά στην Αττική

Μια από τις πιο δύσκολες φωτιές, όχι από πλευράς καταστροφικότητας, αλλά από πλευράς ταχύτητας λόγω ανεμών, χαρακτήρισε ο κ. Σκυλακάκης τη φωτιά στην Αττική.

Ανέφερε παράλληλα ότι σχεδιάζεται ειδικό πρόγραμμα «Πρασινίζω τον κήπο μου – πρασινίζω την Πεντέλη» για τον άμεσο καθαρισμό και την ανάπλαση των ιδιωτικών κήπων που έχουν καεί, σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments