Πολιτική

Στυλιανίδης: Καταδικάζει με επίσημη δήλωση την επίθεση στο Sounion

Στυλιανίδης: Καταδικάζει με επίσημη δήλωση την επίθεση στο Sounion

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Στυλιανίδης: Καταδικάζει με επίσημη δήλωση την επίθεση στο Sounion

Σε καταδίκη της επίθεσης εναντίον του ελληνόκτητου πλοίου ΜΤ Sounion στην Ερυθρά Θάλασσα προχώρησε την Τετάρτη (21/08) μέσω ανακοίνωσής του ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης

Σε καταδίκη της επίθεσης εναντίον του ελληνόκτητου πλοίου ΜΤ Sounion στην Ερυθρά Θάλασσα προχώρησε την Τετάρτη (21/08) μέσω ανακοίνωσής του ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης τονίζοντας ότι «επρόκειτο για κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου».

Αναλυτικά η επίσημη δήλωση του Υπουργού

«Τις πρωινές ώρες σήμερα το υπό ελληνική σημαία Δ/Ξ «SOUNION», με 25 μέλη πληρώματος, αλλοδαποί υπήκοοι, δέχθηκε ένοπλη επίθεση ενώ έπλεε 72 ν.μ. δυτικά της Χοντεϊντά Υεμένης, στην Ερυθρά θάλασσα.

Όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους. Από το συμβάν προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο πλοίο, το οποίο παραμένει στο προαναφερόμενο σημείο. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Ιράκ για Αγίους Θεοδώρους.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, καταδικάζει την επίθεση αυτή η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της διεθνούς ναυσιπλοΐας. Ο κ. Στυλιανίδης επισημαίνει πως τέτοιου είδους ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ναυτικών και διαταράσσουν την ελεύθερη διακίνηση αγαθών μέσω των κρίσιμων θαλάσσιων διαδρόμων. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς».

Οι Χούθι έπληξαν το ελληνόκτητο τάνκερ MT Sounion

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (21/08) οι Υεμενίτες Χούθι έπληξαν το ελληνόκτητο τάνκερ MT Sounion της εταιρείας Delta Tankers, στα ανοιχτά της πόλης Χοντέιντα.

Το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο πετρελαϊκών προϊόντων ανέφερε πως δέχθηκε επίθεση από δύο μικρά σκάφη και επλήγη από τρία βλήματα στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοιχτά της Υεμένης, ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια του θαλάσσιου εμπορίου UKMTO.

Δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των 25 μελών του πληρώματος του δεξαμενοπλοίου, το οποίο όμως δεν είναι πλέον σε θέση να κάνει ελιγμούς, πρόσθεσε η UKMTO.

Το πλοίο ανέφερε πως το πλησίαζαν δύο μικρά σκάφη με γύρω στους 15 επιβαίνοντες, καθώς και μια σύντομη ανταλλαγή πυρών μικρών όπλων, ανέφερε η UKMTO.

Η ανταλλαγή πυρών έλαβε χώρα σε απόσταση 77 ναυτικών μιλίων δυτικά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης, πρόσθεσε.

Εξάλλου η βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey ανέφερε ένα επεισόδιο στην ίδια περιοχή, χωρίς όμως να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Reuters σημειώνει πως η εταιρεία που διαχειρίζεται το δεξαμενόπλοιο Sounion δεν ήταν αμέσως διαθέσιμη για να σχολιάσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments