Ελλάδα

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 19χρονου: «Θα εφαρμόσω εγώ τη δική μου δικαιοσύνη» [vid]

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 19χρονου: «Θα εφαρμόσω εγώ τη δική μου δικαιοσύνη» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 19χρονου: «Θα εφαρμόσω εγώ τη δική μου δικαιοσύνη» [vid]

«Αν σας στείλω φωτογραφία του παιδιού μου από το νεκροτομείο, αυτή η κυρία θα εξαφανιστεί από εκεί»

Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, ο οποίος σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής. Ο ίδιος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για όλα όσα βιώνει η οικογένειά του τα τελευταία 24ωρα μετά το τραγικό δυστύχημα που άλλαξε για πάντα τις ζωές τους.

«Δύο πράγματα θέλω να πω. Η συγκεκριμένη κυρία (σ.σ. η δήμαρχος της Κασσάνδρας) που δεν την γνωρίζουμε, καταλαμβάνει μια θέση αιρετού. Για όλα αυτά που αναφέρονται, δεν αφορά κανέναν. Όποιος δεν έχει τρόπο να διαχειριστεί τον δήμο του, τις υπηρεσίες του, οποιοδήποτε κομμάτι όλης αυτής της ιστορίας, να πάει στο σπίτι του. Εγώ, ως επιχειρηματίας μακριά από τα παιδιά μου 25 χρόνια γιατί ζω στην Αθήνα, πληρώνω δεκάδες χιλιάδες φόρους για να πληρώνω όλους αυτούς τους ανθρώπους από την κορυφή μέχρι το τέλος. Εμένα, θα μου δώσει εξηγήσεις. Δε με ενδιαφέρει ποιος. Στα δυο μου παιδιά που είδαν τον αδερφό τους με ανοιγμένο κρανίο και στη μητέρα τους. Αν δεν το κάνουν όλο αυτό μέχρι να χαθεί το θέμα, θα το κάνω μόνος μου. Δε με ενδιαφέρουν ούτε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ούτε οι εμπειρογνώμονες, ούτε ένας νεαρός που βρέθηκε σε μια θέση με ποινικό μητρώο και πώς ο εισαγγελέας αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο την στιγμή που πραγματοποίησε ήδη πρώτη φορά το αδίκημα και έφυγε εν ώρα λειτουργίας και έτρεχαν οι γονείς να κλείσουν τα μηχανήματα», λέει ο κ. Καμπαΐλης στην αρχή της τοποθέτησής του.

«Αυτά είναι τα πιο σοβαρά ερωτήματα. Αν δεν το κάνουν άμεσα, θα το κάνουμε μόνοι μας, πιστέψτε με. Είμαστε μέσα στην κοινωνία αυτήν και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με πολύ αγώνα. Δε με ενδιαφέρει κανένας αιρετός, κανένα στεφάνι που μας έστειλε εχθές η δήμαρχος, κανένας άνθρωπος ο οποίος εκλέγεται από εμάς και δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του και παραμένει στη θέση του. Αυτά είναι τα σημαντικά θέματα και όχι κάτι διαφορετικό. Πρέπει να απαντήσουν στα παιδιά μου και στη μητέρα τους. Αν δεν το κάνουν, λυπάμαι πάρα πολύ, δε θα ζήσουμε στην Ελλάδα του ’24, στην πραγματική ανομία, θα ζήσουμε στην Ελλάδα που ξέραμε. Πληρώνουμε, αγωνιζόμαστε και θυσιάζουμε όπως βλέπετε τα παιδιά μας».

Όπως είπε ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου, «η εικόνα που έχουμε είναι συγκεκριμένη. Είναι τα μάτια των παιδιών μου και της μάνας τους. Το δεύτερό μου παιδί δεν χάθηκε από τύχη. Το πρώτο μου που χάθηκε, χάθηκε για τους συγκεκριμένους λόγους. Μηχανήματα πολύ παλιάς τεχνολογίας, σάπια. Τα παιδιά μιλήσανε μεταξύ τους την ώρα που γύριζε πάρα πολύ δυνατά, η μητέρα φώναζε σε αυτόν που έκανε τη διαχείριση, που μάλλον τον μαζέψαν από τον δρόμο, και του έλεγε να πάει πιο χαμηλά το μηχάνημα. Και λέει ο μικρός στον μεγάλο “ξεκολλάει το κάθισμα”. Απλώνει το χέρι του και εκείνη την ώρα φεύγει το παιδί. Αν σας στείλω φωτογραφία του παιδιού μου από το νεκροτομείο, αυτή η κυρία θα εξαφανιστεί από εκεί. Θα εξαφανιστεί γιατί ποτέ δε θα ήθελε να έχει το παιδί της έτσι. Αυτή είναι η κατάσταση και όχι τα τηλεοπτικά παράθυρα γιατί η κυρία θα πάει στο σπίτι της ή θα κρυφτεί στο σπίτι της».

«Θα εφαρμόσω εγώ τη δική μου δικαιοσύνη»

«Αυτή είναι η υπόθεση και εδώ προκύπτει και ένα άλλο θέμα. Πώς ο εισαγγελέας άφησε ελεύθερο τον 21 ετών με αυτό το ποινικό μητρώο, τη στιγμή που ήδη διέπραξε το αδίκημα; Παράτησε το μηχάνημα και έφυγε. Πώς τον άφησε ελεύθερο; Άρα δε μιλάμε για δικαιοσύνη αυτήν την στιγμή. Αν εγώ δεν πληρώσω τον φόρο μου, θα έρθει να με πάρει από το Σύνταγμα που είναι το γραφείο μου η Αστυνομία σε ένα λεπτό. Όσον αφορά αυτά που αναφέρει η δήμαρχος, όσον αφορά το κομμάτι που είναι το πιο σημαντικό ότι υπεύθυνη είναι η Αστυνομία, αν ο δήμος κάνει τον στοιχειώδη έλεγχο ή δεν έχει προσωπικό ή κάνει μια αναφορά για το κλείσιμο οποιασδήποτε επιχείρησης, σε ένα λεπτό η Αστυνομία θα έχει πάει εκεί. Το να πετάμε το μπαλάκι δε μου λέει τίποτε. Θα εφαρμόσω εγώ τη δική μου δικαιοσύνη με ό,τι μου έχει μάθει η αγορά 30 χρόνια και τον τρόπο που λειτουργούμε σαν πραγματικοί Έλληνες», συμπληρώνει.

«Από πού ηλεκτροδοτούνταν το λούνα παρκ;»

Πέρα από τη στάση της Δικαιοσύνης, ο πατέρας του 19χρονου θέτει και το ερώτημα της ηλεκτροδοσίας του λούνα παρκ.

«Φυσικά, στο συγκεκριμένο λούνα παρκ πηγαίνουν παιδιά από άλλες χώρες, έχει χιλιάδες κόσμο. Γιατί να ενδιαφερθούν; Το μεροκάματο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Και ένα άλλο ερώτημα. Από πού ηλεκτροδοτούνταν κυρία δήμαρχε το συγκεκριμένο λούνα παρκ; Δεν έχει απαντήσει κανείς σε αυτό. Μήπως με κάποια έγκριση του δήμου; Θέλετε να μου πείτε ο χώρος ο οποίος φαινόταν ως μισθωμένος αν ανήκει σε κάποιο πρόσωπο υποψήφιο το προσεχές παρελθόν, πριν από λίγο καιρό; Αν είναι κάποιο πρόσωπο το οποίο κατέβηκε στις εκλογές; Θέλετε να μας πείτε; Εγώ θα περιμένω κάποιες ημέρες με τα κριτήρια τα δικά μου. Θέλετε να μου πείτε λοιπόν, εφόσον δεν είχατε δικαίωμα να κλείσετε τη συγκεκριμένη επιχείρηση, από πού ηλεκτροδοτούνταν; Αν θα μου το πείτε αυτό, δυστυχώς θα πρέπει η Αστυνομία να μην ψάχνει αλλού, θα πρέπει να ψάχνει κάποιον άλλον και πιθανόν τον υπεύθυνο και τον άρχοντα της συγκεκριμένης περιοχής όπου κατεβήκατε στις εκλογές, σας ψήφισε ο κόσμος, αναδειχθήκατε με το κυβερνητικό κόμμα αν δεν κάνω λάθος και δημιουργούνται κάποια ερωτήματα. Όταν θα απαντήσετε σε βασικά θέματα, τότε θα λυτρωθεί και η ψυχή του παιδιού μου».

«Σας δίνω τον λόγο μου ότι δε θα μείνει τίποτε έτσι»

«Και φυσικά εσείς θα έπρεπε να είστε δίπλα σε μας, όχι να προστατεύεται τον εαυτό σας. Εγώ ξέρω ένα πράγμα: ότι ένας εγκληματίας που έσπαγε πλάκα με τις ζωές και τις τύχες οικογενειών, έφυγε, και ο υπεύθυνος εισαγγελέας τον άφησε. Θα δούμε εκεί ποιες είναι οι ευθύνες γιατί δε φοβόμαστε τη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να φοβάται την αδικία γιατί αυτά μας μάθαινε τόσα χρόνια, να είμαστε τίμιοι Έλληνες, να προσπαθούμε να πληρώνουμε τους φόρους μας και να μεγαλώνουμε σωστά τα παιδιά μας. Αυτό μας μαθαίνετε και μέσα από τα κανάλια και όλοι αυτοί οι αιρετοί που θα πληρωθούν από τους δικού μου φόρους απουσιάζοντας δίπλα από το μεγάλωμα των παιδιών μου, είναι υπόλογοι σε μένα. Δεν είναι υπόλογοι στα κανάλια», συμπληρώνει.

«Να μας πει η κυρία δήμαρχος από πού ήταν ηλεκτροδοτημένο γιατί τις υπογραφές τις βάζει ο δήμος. Εκτός αν υπογράφουν χωρίς να βλέπουν τα έγγραφα. Αυτά έχω να σας πω. Δε θέλω να γίνει ούτε θέμα παραπάνω για το παλικάρι μου γιατί εγώ το είδα στα μάτια μου πώς μου το κάνανε, ούτε να ρίξω ευθύνες κάπου. Εγώ θα περιμένω πολύ λίγες ημέρες. Από εκεί και πέρα, τη Δικαιοσύνη την έχουν οι πολίτες αυτού του τόπου. Δε μας ψηφίζουν νόμους για να τους εφαρμόζουν για τον εαυτό τους. Τους εφαρμόζουν για την κοινωνία τους, αυτό λέει η ελληνική Δημοκρατία και το Σύνταγμα, αυτά λένε οι νομοθέτες. Δε λένε αυτό το πανηγύρι που προσπαθούν να παρουσιάσουν. Δε θα ξεχαστεί το παιδάκι μου, όχι επειδή είναι δικό μου, δε θα ξεχαστούν και άλλα. Αυτοί όμως όλοι οι κύριοι, οι κυρίες που προσπαθούν με διαφόρους τρόπους να επιβιώσουν ψηλά και να λένε ‘περάστε κυρία δήμαρχε, καλώς τον υπουργό, καλώς τον φίλο μας’ στην Περιφέρεια, θα σταματήσει. Σας δίνω τον λόγο μου ως γονιός, άντρας και επιχειρηματίας, ότι δε θα μείνει τίποτε έτσι», τονίζει, αναφέροντας:

«Η Δικαιοσύνη δεν εφαρμόστηκε στο πρώτο επίπεδο. Αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς καν περιοριστικούς όρους, ένας άνθρωπος με ποινικό μητρώο και βία. Όταν ένας άνθρωπος έχει βία μέσα στο ίδιο του το σπίτι, τι θα έχει στο δικό μου παιδί; Μάλλον στην εισαγγελία θα έπρεπε να πάνε τα τηλεοπτικά κανάλια και να βρουν τον δημόσιο λειτουργό και στην κυρία δήμαρχο να απαντήσει πώς ο συγκεκριμένος χώρος που ανήκει στη δική της ευθύνη καθαρά, έχει ρεύμα».

«Ιδιωτικός χώρος»

Σε απάντησή της, η δήμαρχος της Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, είπε:

«Θέλω να πω αυτού του ανθρώπου, που καταλαβαίνω απόλυτα πως νιώθει γιατί έχασα και εγώ ένα 22χρονο παιδί οπότε είμαι από τους ανθρώπους που συμμερίζομαι τον πόνο του, ό, τι και να πει έχει δίκιο. Από εκεί και πέρα να σας ενημερώσω ότι είναι ένας ιδιωτικός χώρος και αδειοδοτήθηκε σαν ιδιωτικός χώρος, δεν είναι δημοτικός ο χώρος για να μπει ο δήμος στη μέση».

«Εγώ δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο, είμαι ένας άνθρωπος που μένω σε αυτόν τον τόπο και τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκα με τα Κοινά γιατί αγαπάω τον τόπο μου. Δεύτερον, αυτή η επιχείρηση κάνει εγκατάσταση σε εκείνο τον χώρο, από ό,τι με ενημέρωσαν, τα τελευταία 10 χρόνια, άρα το ρεύμα το είχε ο ιδιωτικός χώρος. Δεν ήταν του δήμου, δεν έχει καμία σχέση με τον δήμο», είπε η δήμαρχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments