Nέα της αγοράς

Η ευλογιά των πιθήκων (mpox)…απογειώνει τη μετοχή της Bavarian Nordic

Η ευλογιά των πιθήκων (mpox)…απογειώνει τη μετοχή της Bavarian Nordic

Πηγή Φωτογραφίας: AI Generated Representative Image

Η εταιρεία εξασφάλισε μεγάλη παραγγελία του εμβολίου της από ευρωπαϊκή χώρα

Σε θεαματικό ράλι επιδίδονται το πρωί της Πέμπτης οι μετοχές της Bavarian Nordic, η οποία παράγει εμβόλιο για την mpox (γνωστή έως πρόσφατα ως ευλογιά των πιθήκων).

Οι μετοχές της δανέζικης εταιρείας βιοτεχνολογίας ενισχύονται περισσότερο από 12% στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, στον απόηχο της δημοσιοποίησης των οικονομικών αποτελεσμάτων της, αλλά και της ανακοίνωσής της ότι έχει δεχθεί μία μεγάλη παραγγελία για εμβόλια κατά της mpox από ευρωπαϊκή χώρα, την ταυτότητα της οποίας δεν αποκάλυψε.

Το δεύτερο τρίμηνο η Bavarian Nordic είδε τα έσοδά της να σκαρφαλώνουν στα 1,43 δισ. κορόνες Δανίας (213 εκατ. δολάρια) και τα λειτουργικά κέρδη της στα 420 εκατ. κορόνες, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις αναλυτών σε μίνι – δημοσκόπηση του Reuters.

Η παραγγελία των εμβολίων

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι έλαβε παραγγελία για 440.000 δόσεις του εμβολίου κατά της mpox αλλά και της ευλογιάς από χώρα της Ευρώπης.

Να θυμίσουμε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει την mpox κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, μετά την ταχύτατη εξάπλωσή της στη Δημοκρατία του Κονγκό και γειτονικές χώρες, αλλά και το «πέρασμά» της σε Ασία και Ευρώπη.

Αν και έχει επισημάνει ότι δεν είναι «ο νέος Covid -19», θέλοντας να διασκεδάσει τους φόβους για μία νέα πανδημία, ο ΠΟΥ συστήνει σε όλες τις χώρες να λαμβάνουν μέτρα πρόληψης. Τα εμβόλια θεωρούνται βασική ασπίδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments