Οικονομία

Αντίστροφη μέτρηση για τις αγορές των σχολικών – Από 28 Αυγούστου σε εφαρμογή το «Καλάθι του μαθητή»

Αντίστροφη μέτρηση για τις αγορές των σχολικών – Από 28 Αυγούστου σε εφαρμογή το «Καλάθι του μαθητή»

Πηγή Φωτογραφίας: PIXABAY

Τα 11 προϊόντα που περιλαμβάνει

Σε εφαρμογή τίθεται από τις 28 Αυγούστουτο «Καλάθι του μαθητή», το μέτρο που θα προσπαθήσει να συγκρατήσει τις ανατιμήσεις στα σχολικά είδη και να βοηθήσει τους γονείς με τα ψώνια που θα πρέπει να κάνουν για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Το νέο μέτρο θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Το κοινό θα ενημερώνεται για το «Καλάθι του μαθητή» μέσω ειδικού σήματος που τοποθετείται επί των προϊόντων ή στον φυσικό ή στον ηλεκτρονικό χώρο πώλησής τους ή σε κάθε μέσο με το οποίο τα προϊόντα διαφημίζονται στον καταναλωτή, καθώς και μέσω ανάρτησης, στην είσοδο κάθε καταστήματος, ευκρινούς λίστας/καταλόγου των προϊόντων που το συνθέτουν, καθώς και των τιμών στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα.

Ακόμα, οι καταναλωτές θα ενημερώνονται για το «Καλάθι του μαθητή» μέσω ενός τουλάχιστον ξεχωριστού σημείου πώλησης, σε περίοπτη θέση του καταστήματος, στο οποίο τοποθετούνται και διατίθενται στο καταναλωτικό κοινό συγκεντρωμένα τα προϊόντα.

Τα προϊόντα που εντάσσονται σε αυτό είναι τα εξής:

Σχολικές τσάντες Κασετίνες Τετράδια / μπλοκ (και ετικέτες τετραδίων και καλύμματα) Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά Χρωματιστοί μαρκαδόροι / ξυλομπογιές Στυλό Γόμες Ξύστρες Διαβήτες Χάρακες (σετ γεωμετρικών οργάνων) Φωτοτυπικό χαρτί

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, εντάσσουν στον κατάλογο που αποστέλλουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης τουλάχιστον ένα προϊόν, εφόσον διαθέτουν προϊόντα της κατηγορίας αυτής προς πώληση στους καταναλωτές. Οι υπόχρεοι αποστέλλουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης κατάλογο καταναλωτικών προϊόντων σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τετάρτη έως τις 9:00 π.μ..

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments