Οικονομία

Ηλεκτρικό ρεύμα: ”Παράθυρο” για επιδοτήσεις τον Σεπτέμβριο από Σκυλακάκη

Ηλεκτρικό ρεύμα: ”Παράθυρο” για επιδοτήσεις τον Σεπτέμβριο από Σκυλακάκη

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΑΝΗΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

''Την οριστική απάντηση θα την ξέρουμε προς το τέλος του Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου, ανάλογα με τις τιμές των παρόχων'', δήλωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς και τον Σεπτέμβριο ρεύματος άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο OPEN, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν αποκλείω να υπάρχουν επιδοτήσεις και τον Σεπτέμβριο στους λογαριασμούς ρεύματος».

«Την οριστική απάντηση θα την ξέρουμε προς το τέλος του Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου, ανάλογα με τις τιμές των παρόχων», δήλωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. «Αν χρειαστεί επιδότηση, θα υπάρξουν κονδύλια», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, αναφορικά με το εάν θα υπάρχει γενικά το ενδεχόμενο των επιδοτήσεων στο ρεύμα στο μέλλον, ο κ. Σκυλακάκης απάντησε ότι «αυτό το απαντήσαμε με πράξεις».

Τέλος, ο υπουργός μίλησε για την έντονη εποχικότητα που χαρακτηρίζει πλέον την αγορά ενέργειας, καθώς «η ζήτηση στο ρεύμα το καλοκαίρι υπερδιπλασιάζεται. Έχουμε 4-5 γιγαβάτ το φθινόπωρο, 5-6 τον χειμώνα, 3,5-5 την άνοιξη και 7,5 με 10 ή 11 το καλοκαίρι. Αυτή η πολύ μεγάλη ζήτηση μας σπρώχνει εποχικά σε υψηλές τιμές το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments