Policy Briefs

Ο Ραφαέλ Γκλύκσμαν σε ρήξη με τον Μακρόν

Ο Ραφαέλ Γκλύκσμαν σε ρήξη με τον Μακρόν

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

"Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα στον Μακρόν και τον μακρονισμό".

Σε μια συνέντευξη στο Le Point την Τρίτη 20 Αυγούστου, ο Raphaël Glucksmann, ηγέτης των Γάλλων σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είπε ότι είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα στον Πρόεδρο Emmanuel Macron και στον ηγέτη της La France insoumise (LFI) Jean-Luc. Μελανσόν.

«Δίας και Ροβεσπιέρος, τελείωσε!» Πρέπει να γυρίσουμε τη σελίδα στον Μακρόν και τον Μελανσόν », δήλωσε σε αυτή τη συνέντευξη ο ευρωβουλευτής Raphaël Glucksmann, ο οποίος είχε μιλήσει μόνο για τον συνασπισμό των αριστερών κομμάτων του Νέου Λαϊκού Μετώπου (NFP), που δημιουργήθηκε για να σχηματίσει μια συμμαχία ενάντια στο ακραίο. δικαίωμα.

Τα σχόλια του σοσιαλιστή ηγέτη έρχονται πριν από τις διαβουλεύσεις που σχεδίασε ο Εμανουέλ Μακρόν με τους ηγέτες των διαφόρων πολιτικών ομάδων για τον διορισμό του νέου Γάλλου πρωθυπουργού, την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

Για να σχηματίσουν πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, οι σοσιαλιστές θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει «από το βράδυ του δεύτερου γύρου έναν διάλογο με τα πολιτικά κόμματα που συμμετείχαν στο Ρεπουμπλικανικό Μέτωπο ενάντια στην Εθνική Συσπείρωση» , πρόσθεσε ο Raphaël Glucksmann.

Ο σοσιαλιστής ηγέτης επιθυμεί να οικοδομήσει «μια πνευματικά κυρίαρχη σοσιαλδημοκρατική δύναμη, με ένα αξιόπιστο σχέδιο για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας […], ικανή να νικήσει την ακροδεξιά» – πιθανότατα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2027.

«Όταν έγινα ευρωβουλευτής, είχα αυτή τη γαλλική τάση να μπερδεύω τον συμβιβασμό με τον συμβιβασμό, αλλά έμαθα και κατάλαβα », εξήγησε.

«Αν θέλουμε αύξηση του κατώτατου μισθού και των μισθών, ένα κλίμα ISF, την ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών στις αγροτικές περιοχές ή μια σημαντική πολιτική επανεκβιομηχάνισης, αυτό απαιτεί εις βάθος συζητήσεις με άλλες πολιτικές δυνάμεις. »

Προς το παρόν, και παρά τις επαναλαμβανόμενες εντάσεις, το LFI, το κόμμα Place publique (PP) του Raphaël Glucksmann κοντά στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα και οι Πράσινοι θα πρέπει από κοινού να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Emmanuel Macron και να συμμετάσχουν μαζί στις διαβουλεύσεις. Θα προσπαθήσουν να προωθήσουν την υποψηφιότητα της Lucie Castets, ανώτερης δημόσιας υπαλλήλου στο δημαρχείο του Παρισιού, για τη θέση του πρωθυπουργού.

Η ίδια η Lucie Castets ανέφερε τις τελευταίες ημέρες την ανάγκη να κάνει «συμφωνίες» το NFP με άλλα πολιτικά κινήματα ελλείψει απόλυτης πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο για την εφαρμογή του προγράμματος του αριστερού συνασπισμού.

Σε επαφή με το Euractiv, η γαλλική σοσιαλιστική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει τα σχόλια του Raphaël Glucksmann.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments