Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Εγκάρδια η υποδοχή των κατοίκων και στη Λέρο

Άδωνις Γεωργιάδης: Εγκάρδια η υποδοχή των κατοίκων και στη Λέρο

Πηγή Φωτογραφίας: [371075] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Περιφερόμενοι οι λιγοστοί διαδηλωτές.

Στη θερμή και εγκάρδια υποδοχή των κατοίκων της Λέρου προς το πρόσωπό του αναφέρεται, με ανάρτησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως σημειώνει στην παρέμβασή του ο υπουργός Υγείας, «με τον  Μάριο Θεμιστοκλέους, τους συναδέλφους βουλευτές Δωδεκανήσων κ. Μάνο Κόνσολα, κ. Ιατρίδου, κ. Βασίλη Υψηλάντη (ο κ. Παππάς έλειπε διότι είχε ένα έκτακτο προσωπικό θέμα και έστειλε έναν συνεργάτη του) και τον Διοικητή της 2ας ΥΠΕ κ. Ροϊλό επισκεφθήκαμε χθες την Λέρο. Ως συνήθως οι διάφορες συλλογικότητες της νήσου είχαν κάνει κινητοποιήσεις με σκοπό να δοθεί η εικόνα της «οργής» και της «φασαρίας». Ο πρώην Δήμαρχος των ΣΥΡΙΖΑνελ σήμερα ανακάλυψε τα προβλήματα του Νοσοκομείου που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια και επί θητείας του φυσικά. Εγώ ως συνήθως δεν απέφυγα τους διαδηλωτές, πήγα στην συγκέντρωση τους όπου όμως δεν συμμετείχαν κατά βάση υγειονομικοί και δεν είχε κανείς διάθεση για συζήτηση αλλά μόνον για ύβρεις. Τελικά μπήκαμε στο Νοσοκομείο (κάλεσα μαζί μου και μια κυρία που διαδήλωνε με την οποία μετά γίναμε και φίλοι και έφτασε να μου σκουπίζει και τον ιδρώτα στην σύσκεψη για να με φροντίσει και την ευχαριστώ) και ξεκινήσαμε την σύσκεψη».

Όπως διευκρινίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, η εν λόγω σύσκεψη «κράτησε κράτησε πάνω από 2 ώρες, η γενική εικόνα είναι ενός νοσοκομείο που λειτουργεί, που έχει μερικές ειδικότητες όμως με έναν ιατρό, πράγμα που πρέπει να λύσουμε και που δέχεται επιπλέον μεγάλη πίεση από τις μεταναστευτικές ροές.

Αφού συναντήσαμε εκεί του πάντες, πήγαμε στο Δημαρχείο, όπου μας υποδέχθηκε ο νέος Δήμαρχος και ο Δήμαρχος Πάτμου και μας έθεσαν τα ζητήματα των ελλείψεων από την σκοπιά της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως. Τα αιτήματα τους είναι λογικά και τους ευχαριστώ για την ενημέρωση. Θα τα λύσουμε».

Ο υπουργός Υγείας τονίζει πως «από την αρχή του θέρους έχουμε κάνει μείζονα σύσκεψη με όλους τους Διοικητές, Δημάρχους, Αντιδημάρχους Υγείας κλπ στην Σύρο για τις Κυκλάδες για πρώτη φορά στην ιστορία. Ο ίδιος επισκέφθηκα την Κω, την Κάλυμνο, την Ρόδο, χθες την Λέρο και στις 30 Αυγούστου θα είμαστε στην Λήμνο.

Η νησιωτικότητα είναι ευλογία για την Ελλάδα μας φυσικά, αλλά για το σύστημα Υγείας θέτει αυξημένες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Και ολοκληρώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Παρά τις εικόνες που βλέπετε από τις εισόδους των Νοσοκομείων για πολιτικούς σκοπούς, η υποδοχή μας από τους κατοίκους είναι πάντα εγκάρδια και παντού ακούμε το ίδιο: ενδιαφέρεστε στα αλήθεια και αυτό σας το αναγνωρίζουμε. Τους ευχαριστώ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments