Πολιτική

Άδωνις: Μεγάλη ζημιά για την Ελλάδα να γίνει ο Πολάκης αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Άδωνις: Μεγάλη ζημιά για την Ελλάδα να γίνει ο Πολάκης αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Κασσελάκη.

«Για τη Νέα Δημοκρατία μόνο κέρδος θα ήταν ο Πολάκης αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, για την Ελλάδα όμως, θα ήταν μεγάλη ζημία», υπογραμμίζει, σε αποψινή παρέμβασή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Με αφορμή τις σημερινές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Υγείας καταλογίζει σοβαρές ευθύνες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του βουλευτή Χανίων, τονίζοντας πως «την ημέρα που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να διαγράψει τον Παύλο Πολάκη, αλλά άρχισε εκείνα τα μεσοβέζικα του τύπου: «τον αγαπώ τον Παύλο, δεν το ήθελα και θα γυρίσει κλπ», ο Στέφανος Κασσελάκης έπαψε να έχει τον έλεγχο ως Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ».

«Έκτοτε», προσθέτει ο Άδωνις, «όλες οι κινήσεις του Πολάκη είχαν ως στόχο τον εξευτελισμό του κυρίου Κασσελάκη ως αρχηγού. Η στοχοποίηση της κας Λινού δεν έγινε για την ίδια, αλλά για να διαλύσει τον Κασσελάκη. Τώρα, εάν ο κος Κασσελάκης διαγράψει την κα Λινού, τότε άπαντες στον ΣΥΡΙΖΑ θα θεωρήσουν τον Πολάκη πανίσχυρο και ο κόσμος πηγαίνει πάντα με τον ισχυρό. Εάν διαγράψει τον Πολάκη, θα του δώσει τεράστια ώθηση και αφήγημα: «με διώχνουν, διότι πολεμάω την διαφθορά κλπ». Για τον κο Κασσελάκη είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».

Σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ, «αυτό που δεν έχουν όμως αντιληφθεί όλοι όσοι «χαίρονται» στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει αρχηγός ο Πολάκης είναι να μικρύνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να γίνει δηλαδή ένα τοξικό κόμμα διαμαρτυρίας, στα μέτρα του Πολάκη.

Προσωπικά, είχα διακρίνει από την πρώτη στιγμή την τοξική του φύση, τον πολέμησα και υπέστην και προσωπική ζημία γι’ αυτό («ο Άδωνις είναι ο Πολάκης της ΝΔ»…αν θα ήταν ποτέ δυνατόν να είχα εγώ κάποια σχέση με αυτές τις συμπεριφορές), καθώς πολλοί με ταυτίζουν μαζί του. Όμως, δυστυχώς, η τοξικότητα, οι συκοφαντίες, η εμμονή, η λάσπη δεν αντιμετωπίζονται με ευγένεια».

Είναι σαφές, στην οπτική του Άδωνι Γεωργιάδη, πως «για τη Νέα Δημοκρατία μόνο κέρδος θα ήταν ο Πολάκης αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Για την Ελλάδα όμως, θα ήταν μεγάλη ζημία, καθώς η τοξικότητα θα ερχόταν για αρκετό καιρό στο επίκεντρο της δημόσιας ζωής, κάτι που η Ελλάδα δεν το χρειάζεται».

«Τέλος», ολοκληρώνει την παρέμβασή του ο υπουργός Υγείας, «τη βασική ευθύνη για όλο αυτό την έχει ο πολιτικά δειλός Αλέξης Τσίπρας, που είχε από καιρό καταλάβει πόση ζημιά έκανε ο Πολάκης, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στον ίδιο προσωπικά, αλλά δεν είχε την τόλμη να τον διαγράψει, όσο ήταν καιρός».

Επισημαίνεται ότι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τα 8 στελέχη που πρόσκεινται στην ομάδα των «87». Αφορμή για την αποχώρηση των εκπροσώπων των «87» φαίνεται ότι στάθηκαν η εισήγηση της Ράνιας Σβίγκου, η σύγκρουση Πολάκη-Κασσελάκη και η πρόταση για τα μίντια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Χανίων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών» και σημείωσε ότι και ο ίδιος θα συμβάλλει προκειμένου να υπάρξει μια αλλαγή στο κόμμα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Δεν σηκώνω το γάντι, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ταλαιπωρηθεί άλλο». Ενώ στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι «όποιος θέλει να κάνει μομφή στην Κεντρική Επιτροπή».

Στην τοποθέτησή του, δε, ο Παύλος Πολάκης ανέφερε ότι «με την κατάσταση αυτή τη στιγμή στο κόμμα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σοβαρή διεκδίκηση μεγάλης κυβερνητικής αλλαγής. Παράγουμε πολλή περισσότερη παραπολιτική ύλη από πολιτική γραμμή» και επισήμανε ότι «πρέπει να περάσουμε από την ηθικολογία  της συμπεριφοράς και τη θεωρητικολογία της απογειωμένης ιδεολογικοποίησης επί παντός επιστητού και επί οποιουδήποτε δικαιώματος, πρέπει να περάσουμε σε μία σαφή πολιτική γραμμή για να ρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments