Πολιτική

Δούκας: Η χώρα πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση

Δούκας: Η χώρα πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Δούκας: Η χώρα πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση

Περιοδεία στο νησί της Ρόδου πραγματοποιεί ο υποψήφιος για την προεδρία του «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής»

Περιοδεία στο νησί της Ρόδου πραγματοποιεί ο υποψήφιος για την προεδρία του «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής», Χάρης Δούκας. Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Δούκας αναφέρθηκε σε θέματα τουρισμού, στην ακρίβεια, στην ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας υγείας στις δασικές πυρκαγιές ενώ επεσήμανε ότι στόχος της προσπάθειας του είναι η δημιουργία μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Πιο αναλυτικά στις δηλώσεις του στο δημαρχείο της Ρόδου ο κ. Δούκας τόνισε τα εξής:

«Έχουμε ξεκινήσει την προεκλογική μας εκστρατεία για τις εκλογές στις 6 του Οκτώβρη για τη διεκδίκηση της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, και έχει πολύ μεγάλη αξία για εμένα, βρίσκομαι στο νησί σας, στην Ρόδο και μέσα στην τουριστική περίοδο, διότι, και δυστυχώς είχατε και μια πυρκαγιά και να ευχηθώ περαστικά και στους δύο πυροσβέστες που καταλαβαίνω ότι έχουν τραυματισμούς, ελπίζω να είναι όλα καλά, γρήγορα περαστικά και θέλω πάρα πολύ να συζητήσουμε όλα τα θέματα που αφορούν ακριβώς τον βιώσιμο τουρισμό και το πώς μπορούν τα νησιά μας και η Ρόδος να έχουν ένα πολύ ποιοτικό τουριστικό προϊόν με ανθεκτικότητα και βεβαίως να μην πιέσει πάρα πολύ, υπέρμετρα, τους φυσικούς και κοινωνικούς πόρους, εμείς το λέμε «φέρουσα ικανότητα», να μπορούμε να μετρήσουμε και να αποτιμήσουμε πόσο πρέπει να πιεζόμαστε και πώς μπορούμε να αυξήσουμε περισσότερο την τουριστική περίοδο και να την κάνουμε περισσότερο ποιοτική και να ενισχύσουμε τις υποδομές μας οι οποίες πρέπει, σε όλα τα νησιά που γυρνάω, αλλά και εδώ ξέρω ότι είναι πρόβλημα να είναι η πρώτη προτεραιότητα και μιλάω για την υγεία, το νοσοκομείο, τις υποδομές υγείας.

Στο πρόγραμμά μου η δημόσια δωρεάν υγεία για όλους είναι απαραίτητη προϋπόθεση, το λέω και ανένδοτα για το ΕΣΥ, διότι η κατάσταση είναι δραματική και, βεβαίως, κάποιος προορισμός για να είναι βιώσιμος πρέπει να έχει πάρα πολλά πράγματα, αλλά για να είναι απλώς προορισμός πρέπει να έχει λυμένο το θέμα της υγείας. Και παραμένει στο τέλος, σε πάρα πολλές περιοχές, νομίζω και σε εσάς, με πολύ μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο, σε αναισθησιολόγους και σε βασικές ειδικότητες και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει άμεσα να λυθεί και βεβαίως είναι τρομακτικό, είναι δραματικό ότι έχουν δοθεί 60 δισεκατομμύρια για την πανδημία και τον ενεργειακό πόλεμο και, για τα δύο αυτά θέματα, ταλανιζόμαστε πάρα πολύ. Έχουν δοθεί πάνω από 30 δισεκατομμύρια για τα θέματα της υγείας και χρειάζεται να γίνει επίταξη γιατρών και όλα τα νοσοκομεία, νομίζω και στην περιοχή σας, έχουν τρομακτικό πρόβλημα και έχουν δοθεί άλλα τόσα για την ενέργεια και είμαστε μπλεγμένοι στα τιμολόγια, στα πράσινα τιμολόγια για να επιλέξετε και σας αρέσει το πράσινο, όπως και εμένα, θα ταλαιπωρηθείτε ακόμα περισσότερο γιατί είναι πάρα πολύ ακριβά και αυτό δείχνει ακριβώς ότι δεν γίνεται αξιοποίηση των πολύ μεγάλων χρηματοδοτήσεων που έρχονται από την Ευρώπη και συνολικά από τις πολύ μεγάλες κρίσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, αντίθετα γίνονται υπερκέρδη για πάρα πολύ λίγους και σ’ όλους τους υπόλοιπους ένα ξεροκόμματο. Και έρχομαι λοιπόν και στο δεύτερο πολύ κρίσιμο θέμα που νομίζονται ότι απασχολεί και εσάς και είναι η ακρίβεια. Εγώ τη λέω αισχροκέρδεια, διότι οι τιμές είναι εκρηκτικές στα καύσιμα, ξεκινάω από αυτά και βλέπω και τσεκάροντας τις τιμές στη βενζίνη και στα βενζινάδικα και βλέπω ότι είναι πάρα πολύ υψηλές, ακραία υψηλές. Κοίταζα και τα εισιτήρια και είδα ότι είναι επίσης υπέρμετρα ακριβά, να έρθει κάποιος στη Ρόδο και με το καράβι και με το αεροπλάνο και αυτό δείχνει επίσης ότι υπάρχει μια, εγώ το λέω «καρτελοποίηση», η οποία δεν αφήνει το νησί να ανασάνει και συνολικά τη χώρα να ανασάνει.

Γι’ αυτό και λέω ότι η κάλπη της 6ης του Οκτώβρη έχει εθνικά χαρακτηριστικά, διότι δεν είμαστε σε περιόδους μνημονίων, έρχονται δισεκατομμύρια και δεν καταλαβαίνει κανείς πού πηγαίνουν, πηγαίνουν μάλλον σε κάποιες τσέπες και σε υπερκέρδη, σε πάρα πολύ λίγους, οι οποίοι παίρνουν πάρα πολλά και όλοι οι υπόλοιποι ένα ξεροκόμματο, με τη μορφή «pass» ή, ας το πούμε έτσι, επιδομάτων και όταν μας το δίνουν πρέπει να χειροκροτάμε κιόλας .Και αυτή η υπερσυγκέντρωση οδηγεί με ταχύτητα τη χώρα στον τοίχο. Αυτή είναι η δικιά μου εκτίμηση, βλέποντας τα δισεκατομμύρια τα οποία εισρέουν και δεν καταλαβαίνει κανένας πού πηγαίνουν. Σκεφτείτε ότι υπάρχει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το τονίζω, και Ανθεκτικότητας, που αφορά ακριβώς στα θέματα αντιμετώπισης των ακραίων κλιματικών συνθηκών, λόγω της κλιματικής κρίσης, ξηρασίες, πλημμύρες, φωτιές. Και αναρωτιέμαι, είναι 32 δισεκατομμύρια. Πόσα έργα έχουν γίνει για να αντιμετωπίσουν τα θέματα της ξηρασίας, τα θέματα με το νερό και τη διαχείρισή του, με φράγματα, μικροφράγματα, λιμνοδεξαμενές και τα θέματα με τη διαχείριση επίσης των δασών με τις δασικές υπηρεσίες για την πρόληψη των πυρκαγιών.

Εσείς είχατε και μια δραματική ιστορία να διηγηθείτε απ’ τις περσινές ακραίες πυρκαγιές που σβήσανε στη θάλασσα και αναρωτιέμαι από πέρσι, φέτος τι έχει αλλάξει. Είναι οι εθελοντές που αισθάνομαι ότι έχουν πάρει ένα βαρύ φορτίο, ακριβώς λόγω της ακραίας συνθήκης που έζησαν πριν ένα χρόνο, αλλά το θέμα είναι τι κάνει η πολιτεία και δυστυχώς μόλις το 1 % από τα 32 δισεκατομμύρια έχει δοθεί για θέματα ανθεκτικότητας και τα υπόλοιπα στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας πάνε για, το λέω συνέχεια, για καζίνο, mall και πράσινους ουρανοξύστες. Και τι σχέση έχει αυτό με την ανθεκτικότητα; Γι’ αυτό και πρέπει στα σοβαρά η χώρα να αλλάξει κατεύθυνση.Και γι’ αυτό ζητάμε και κάνουμε ένα μεγάλο κάλεσμα σ’ όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες να στηρίξουν την προσπάθειά μας για να δημιουργήσουμε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα εκφράσει την κοινωνική πλειοψηφία, τις ανάγκες της, τα σύγχρονα προβλήματά της, για να αποτελέσει την προοδευτική διακυβέρνηση της επόμενης μέρας. Αυτός είναι ο στόχος μου, δίνω πολύ μεγάλη έμφαση στα νησιά μας.

Έχω και εγώ καταγωγή και ρίζες από νησί του Αιγαίου αλλά έχουμε κοινά προβλήματα και χαρακτηριστικά και χαίρομαι πάρα πολύ να σας συζητήσουμε και να δούμε τα πιο κρίσιμα και αυτά τα οποία θεωρείτε εσείς τα πλέον φλέγοντα θέματα που απασχολούν και ζητούν άμεση επίλυση.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments