Πολιτική

Κεχαγιά για πισίνα Κασσελάκη: Η αρχαιολογική υπηρεσία δεν ξέρω αν ελέγχει βόθρους,πρώτη φορά το ακούω

Κεχαγιά για πισίνα Κασσελάκη: Η αρχαιολογική υπηρεσία δεν ξέρω αν ελέγχει βόθρους,πρώτη φορά το ακούω

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κεχαγιά για πισίνα Κασσελάκη: Η αρχαιολογική υπηρεσία δεν ξέρω αν ελέγχει βόθρους,πρώτη φορά το ακούω

«Δεν ανατέθηκε έρευνα για το Ινστιτούτο της κ. Λινού σε ανεξάρτητη εταιρεία»

«Η Αρχαιολογική Υπηρεσία, δεν ξέρω αν ελέγχει βόθρους, πρώτη φορά το ακούω. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία έκανε έλεγχο στο σπίτι του κυρίου Κασσελάκη στις Σπέτσες και έφυγε χωρίς να διαπιστώσει κάποια παρατυπία». Με αυτή τη δήλωση απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, στον Βασίλη Αδαμόπουλο στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο», σχετικά με την πισίνα στον κήπο της οικίας στις Σπέτσες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το εάν η σχετική άδεια κατασκευής έχει εκδοθεί για βόθρο ή όχι.

«Δεν ανατέθηκε έρευνα για το Ινστιτούτο της κ. Λινού σε ανεξάρτητη εταιρεία»

Όσο αφορά στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του κ. Πολάκη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λινού σχετικά με το ινστιτούτο Prolepsis, η κ. Κεχαγιά επισήμανε πως «από τη στιγμή που υπάρχουν συνεχόμενες καταγγελίες για τη λειτουργία του Κέντρου Prolepsis και αφορούν έναν βουλευτή ή μία βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω, ο ίδιος ο πρόεδρος και το κόμμα δεν μπορούν να στέκονται απαθείς σε απόσταση και απλώς να παρακολουθούν. Εξ αυτού του λόγου υπήρξαν οι πληροφορίες ότι το γραφείο του προέδρου κοιτάζει αυτήν την υπόθεση, εξετάζει να δει τι ισχύει».

Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως «δεν ισχύουν οι πληροφορίες ότι ανατέθηκε σε ανεξάρτητη εταιρεία η διερεύνηση της υπόθεσης περί του Ινστιτούτου Prolepsis της κυρίας Λινού».

«Η παρακολούθηση της υπόθεσης γίνεται από το γραφείο του προέδρου, γίνεται με συνομιλίες, γίνεται με ερωτήματα προς νομικούς, αλλά δεν έχει ανατεθεί σε ανεξάρτητη εταιρεία. Αυτό είναι το δέον, κατά τη γνώμη μου, διότι πράγματι, όταν υπάρχουν επαναλαμβανόμενες καταγγελίες εις βάρος του όποιου βουλευτή, δεν μπορεί η ηγεσία του κόμματος να τις αγνοεί. Άρα θα πρέπει να τις κοιτάξει για να δει αν έχουν βάση ή αν δεν έχουν. (…) Εξ αυτού του λόγου σας λέω ότι δεν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης. Υπήρξε η επικοινωνία του προέδρου με την κυρία Λινού και μάλιστα ο πρόεδρος, ο κύριος Κασσελάκης, θα συναντηθεί με την κυρία Λινού και όταν η ίδια επιστρέψει από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου βρίσκεται, γιατί έχει πάει για οικογενειακούς λόγους, περί τα τέλη του μήνα. Θέλω λοιπόν να πω ότι είναι θέμα πολιτικού χειρισμού ότι η ηγεσία δεν μπορεί να μένει αμέτοχη όταν υπάρχουν τέτοιου είδους καταγγελίες και απλώς τις εξετάζει», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την υπόθεση των συνομιλιών του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά με αστυνομικό στο διαδίκτυο και την εκφορά του λόγου του σε αυτές, η οποία έχει γίνει αντικείμενο σκληρής κριτικής, η κ. Κεχαγιά τόνισε τα εξής:

«Η θέση του κόμματος είναι ότι πρόκειται για μια καλοκουρδισμένη και καλοστημένη ιστορία, χωρίς να ισχυρίζομαι ότι δεν έχουν ειπωθεί αυτά από τον ευρωβουλευτή που λέτε, η οποία έχει ως αφετηρία της τη νέα Δημοκρατία ή και την κυβέρνηση, η οποία θέλει να συντηρήσει ένα θέμα για να αποδομήσει, να δολοφονήσει προσωπικότητες και να βλάψει και τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ευρωβουλευτή και την ηγεσία του. Όλοι ξέρουμε ότι επρόκειτο για μονταζιέρα και κοπτορραπτική διαλόγων, οι οποίοι ήταν ιδιωτικοί, δεν ήταν δημόσιοι, συγγνώμη, γιατί ο καθένας κρίνεται και για τη δημόσια παρουσία του, όπως αυτή τη στιγμή εγώ κρίνομαι για αυτά που λέω στο φιλόξενο αέρα σας. Δεν μπορώ να κριθώ για αυτά που μπορεί να λέω στην παρέα μου, αν αυτά δεν έρθουν στο φως της δημοσιότητας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments