Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου – 184 στελέχη ζητούν παραπομπή Λινού στην Επιτροπή Δεοντολογίας

ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου – 184 στελέχη ζητούν παραπομπή Λινού στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Τα στελέχη αυτά μάλιστα ζητούν άμεση και κατά προτεραιότητα κλήση της σε απολογία

«Ντόμινο» αντιδράσεων στον ΣΥΡΙΖΑ με την σημερινή Πολιτική Γραμματεία να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μετά την…τορπίλη Πολάκη, που έθεσε θέμα ηγεσίας, σύμφωνα με πληροφορίες 184 μέλη και στελέχη και 10 της ΚΕ παραπέμπουν την Αθηνά Λινού στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Τα στελέχη αυτά μάλιστα ζητούν άμεση και κατά προτεραιότητα κλήση της σε απολογία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης έβαλε και πρόσφατα κατά πάντων στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να βρίσκεται στο στόχαστρο με αφορμή την υπόθεση της Αθηνάς Λινού.

«Πυρά» Πολάκη κατά Κασσελάκη

Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος εδώ και μέρες αφήνει υπονοούμενα για αδιαφάνεια στα χρήματα που λαμβάνει το ινστιτούτο, αντέδρασε έντονα με νέα ανάρτηση στα social media. «Την ίδια στιγμή που εμένα με έθεσαν εκτός ΚΟ με ένα στημένο και ψεύτικο κλάμα σε μισή ώρα χωρίς να με ρωτήσουν ή να με ειδοποιήσουν, χρειάζονται -λέει- έρευνα από “ανεξάρτητο τεχνοκράτη” για να βγάλουν συμπέρασμα για αυτά που αποκαλύφθηκαν για τη Λινού. Δουλευόμαστε ψιλό γαζί, μου φαίνεται, και προφανώς αυτά δεν γίνονται δεκτά», έγραψε ο βουλευτής αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του προέδρου.

Η σκληρή αντίδραση Πολάκη φαίνεται να επιβεβαιώνει πως έχει πάρει μεγάλες αποστάσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη κι ενώ πυκνώνουν οι φήμες που τον θέλουν να τινάσσει στον αέρα το καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου, θέτοντας θέμα ηγεσίας και νέας προσφυγής σε εσωκομματικές κάλπες.

Νωρίτερα από αυτή την εξέλιξη, η Αθηνά Λινού σε ανάρτησή της υποστήριξε ότι σε συνομιλία της με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκείνος τής αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη απόφασης για ανεξάρτητη έρευνα εις βάρος της.

Χθες όμως, πηγές κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν πως ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε στην Αθήνα Λινού, η οποία βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να «Μας δουλεύει ψιλό γαζί ο Στέφανος για το θέμα Λινού» την ενημερώσει ο ίδιος σχετικά με τη διενέργεια της έρευνας. Μύλος, δηλαδή…

«Προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα. Το Ινστιτούτο Prolepsis και όλα του τα προγράμματα, ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς και από κρατικούς φορείς. Για κάθε πρόγραμμα υποβάλλονται εκθέσεις πεπραγμένων μαζί με οικονομικούς απολογισμούς προς κάθε ενδιαφερόμενο, οι οποίοι τα αξιολογούν όχι μόνο ως προς τη νομιμότητά τους και τη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε επιπλέον έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι το έργο αυτό ήταν πάντα και νόμιμο και ηθικό και αποτελεσματικό», σημείωνε η κυρία Λινού σε αυτή την ανάρτηση.

Σε άλλο σημείο προσθέτει: «Οι μεταμεσονύχτιες αναδημοσιεύσεις προσποιούνται ότι θέτουν σοβαρά ερωτήματα. Δεν αναζητούν όμως ειλικρινά τις εύκολα προσβάσιμες απαντήσεις, οι οποίες προκύπτουν από δημόσια στοιχεία που παραμένουν στη διάθεση όλων και είναι πλήρως διαφανή. Αδικούν το έργο μιας ομάδας 30 επιστημόνων και εκατοντάδων εθελοντών και αποσκοπούν μονάχα σε μικροκομματικές φιλοδοξίες». Πώς θα εξελιχθεί η νέα εσωκομματική αναταραχή παραμένει άγνωστο για την ώρα, το μόνο βέβαιο πάντως είναι ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η όλη εικόνα παραπέμπει σε συλλογικό… ανοιχτό παραλήρημα κι ενώ τα πιο δύσκολα έπονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments