Πολιτική

Τριμέτωπη κόντρα Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Τριμέτωπη κόντρα Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [364687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αντιπαράθεση για φωτιές, παρεμβάσεις Παππά και πισίνα Κασσελάκη.

Η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι έντονη, κυρίως γύρω από μια σειρά θεμάτων που, παρά την ηρεμία του Αυγούστου, προκαλούν πολιτικές αντιπαραθέσεις και υποδεικνύουν ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι εξίσου θερμός.

Το ζήτημα της διαχείρισης των πυρκαγιών, για το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι εκμεταλλεύεται τον πόνο των πολιτών που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, καθώς και οι αποκαλύψεις σχετικά με τη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά απέναντι σε πολίτες, καθώς και η νομιμότητα της πισίνας του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες, έχουν προκαλέσει σφοδρές συγκρούσεις.

Από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι δεν θα ακολουθήσουν την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ασκεί κριτική χωρίς διακρίσεις. Επισημαίνουν ότι ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο, αναγνωρίζοντας ότι η κριτική για την πρόληψη είναι δικαιολογημένη, αλλά προσθέτουν ότι η επιτυχής αναχαίτιση των 4.000 πυρκαγιών οφείλεται στη λειτουργία των drones φέτος.

Απορρίπτουν επίσης τους ισχυρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τη χαμηλή απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, τονίζοντας ότι το 55% των χρημάτων που προορίζονται για τα προγράμματα AntiNero, δηλαδή για την πολιτική προστασία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχει ήδη συμβασιοποιηθεί, και ότι το 1% που αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι απλώς μύθος.

Αναφορικά με τον ευρωβουλευτή Νίκο Παππά, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται για ψεύδη και υποκρισία, με την επισήμανση ότι αν ένας πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας είχε μιλήσει με προσβλητικό τρόπο σε μια γυναίκα, όπως συνέβη με την πρόεδρο του ΣΕΦ, θα είχαν ήδη δημιουργηθεί #hashtags υποστήριξης για το θύμα της επίθεσης.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Νίκος Παππάς απέναντι σε πολίτες και πολιτικούς αντιπάλους θυμίζει συμπεριφορές ακραίων σχηματισμών. «Δυστυχώς, υπάρχει μια κατάσταση που θυμίζει βόθρο. Πολλοί θα στείλουν απειλητικά μηνύματα και σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι μας έχουμε δεχθεί χυδαία μηνύματα που προσβάλλουν τις οικογένειές μας. Υπάρχουν δύο απλές λύσεις: η αγνόηση ή η αναφορά στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στα υβριστικά μηνύματα που μπορεί να δέχεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο Μαρινάκης σχολίασε με νόημα την υποστήριξη που παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Νίκο Παππά, λέγοντας: «Με την ανακοίνωση ταύτισης με τον Νίκο Παππά, ο ΣΥΡΙΖΑ εντάχθηκε επισήμως σε αυτή τη πολύ ρυπαρή υπόθεση».

Η κυβέρνηση συνεχίζει να αναδεικνύει και τις παραβάσεις που έχουν διαπιστωθεί σχετικά με τη μετατροπή της δεξαμενής στο εξοχικό του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες σε πισίνα. Κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για ψεύδη, καθώς, ενώ υπάρχει άδεια από το 1978 για σηπτική δεξαμενή (βόθρο), με βάση αυτή την άδεια που παρουσίασε ο μηχανικός, πραγματοποιήθηκε η κατασκευή πισίνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments