Ελλάδα

Στους δρόμους της Αθήνας από Δευτέρα 30 νέα λεωφορεία – 950 συνολικά μέχρι τα μέσα του 2025

Στους δρόμους της Αθήνας από Δευτέρα 30 νέα λεωφορεία – 950 συνολικά μέχρι τα μέσα του 2025

Πηγή Φωτογραφίας: Ηλεκτρονικά λεωφορεία (Eurokinissi)

Σε Δυτική και Ανατολική Αττική θα βγουν τη Δευτέρα τα πρώτα λεωφορεία και βάσει της σύμβασης ο ΟΑΣΑ θα διαθέσει για τα επόμενα οκτώ χρόνια στις συγκεκριμένες γραμμές συνολικά επιπλέον 211 λεωφορεία

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα 30 λεωφορεία από την παρτίδα των 300 νέων οχημάτων που θα ανανεώσουν τον στόλο των αστικών συγκοινωνιών, εκ των οποίων τα 100 είναι ηλεκτρικά και το 30% αυτών θα πρέπει να είναι στους δρόμους της Αθήνας το επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Μεταφορών.

Η σχετική σύμβαση για την απόκτηση 300 νέων λεωφορείων μέσω leasing υπεγράφη χθες και στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2025 να κυκλοφορούν 950 καινούργια λεωφορεία στους δρόμους Αττικής, αφού ήδη -σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα- 250 ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Σε Δυτική και Ανατολική Αττική θα βγουν τη Δευτέρα τα πρώτα λεωφορεία και βάσει της σύμβασης ο ΟΑΣΑ θα διαθέσει για τα επόμενα οκτώ χρόνια στις συγκεκριμένες γραμμές συνολικά επιπλέον 211 λεωφορεία.

Τα οχήματα που ταξινομήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής είναι υπερσύγχρονα αστικά λεωφορεία τύπου Euro 6Ε, φιλικά προς το περιβάλλον, με εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας για επιβάτες και πεζούς, πλήρως κλιματιζόμενα και εφοδιασμένα με σύγχρονο εξοπλισμό, που εξασφαλίζει απόλυτη προσβασιμότητα σε ΑμεΑ και επιβάτες με κινητικά προβλήματα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, η Διεύθυνση Μεταφορών Πειραιώς και Νήσων, παρά τη λήψη των θερινών αδειών του προσωπικού, περαίωσε τάχιστα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ενίσχυση 38 δρομολογίων στη Δυτική Αττική και 25 στην Ανατολική.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε και ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων από το ΚΤΕΟ Χολαργού, το οποίο ανήκει επίσης στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, ώστε αυτά να τεθούν σε λειτουργία τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, ενώ μέχρι την Τρίτη 27 Αυγούστου θα έχουν παραδοθεί προς χρήση Ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας επιπλέον 29 οχήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments