Ελλάδα

Χαλκιδική: Σοκ για το λούνα παρκ του “θανάτου” – “Η επιχείρηση λειτουργούσε με ληγμένο πιστοποιητικό”

Χαλκιδική: Σοκ για το λούνα παρκ του “θανάτου” – “Η επιχείρηση λειτουργούσε με ληγμένο πιστοποιητικό”
"Άτυπα μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν τρανταχτές αποδείξεις και φαίνονται με γυμνό μάτι μηχανήματα σκουριασμένα", τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειας

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που βγαίνουν στο φως αναφορικά με την τραγωδία στη Χαλκιδική οπού ο 19χρονος Γιάννης έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου μίλησε στον ΑΝΤ1 σχετικά με την έρευνα που είναι σε εξέλιξη σχετικά με το λούνα παρκ.

Ερωτηθείς για το τι διαπίστωσε σχετικά με την παλαιότητα και την καταλληλότητα του λούνα πάρκ ανέφερε ότι «δεν μας έχει δώσει το πόρισμα ο πραγματογνώμονας. Άτυπα μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν τρανταχτές αποδείξεις και φαίνονται με γυμνό μάτι μηχανήματα σκουριασμένα».

Η άδεια για την χρήση των μηχανημάτων

Σχετικά με την άδεια λειτουργίας του συγκεκριμένου λούνα παρκ ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου που έχασε την ζωή του αναφέρει ότι «υπάρχει μέσα στην δικογραφία ένα πιστοποιητικό που είχε προσκομίσει αλλά είναι ένα ληγμένο πιστοποιητικό. Η χρονική του διάρκεια είχε λήξει και ξεκίνησε η λειτουργία της επιχείρησης».

Συνέχισε λέγοντας σχετικά με τις ευθύνες του Δήμου ότι «η αρμόδια εποπτεύουσα αρχή είναι ο Δήμος. Όπως είπε η δήμαρχος δεν υπάρχουν οι ελεγκτικοί μηχανισμό αλλά μιλάμε για ένα λούνα παρκ σε πολύ κεντρικό σημείο. Αυτό που εξοργίζει την οικογένεια είναι ότι ο Δήμος είχε λάβει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να ξεκινήσει τις διαδικασίες ελέγχου του λούνα παρκ. Το ερώτημα σχετικά με το από πού έπαιρνε ρεύμα η επιχείρηση είναι εύλογο, ωστόσο μιλάμε για σενάρια που υπάρχουν μέχρι στιγμής όπως η ρευματοκλοπή».

Δολοφονήθηκε από τους παλιανθρώπους

Η γιαγιά του άτυχου Γιάννη ξέσπασε και είπε πως «Ο Γιάννης δολοφονήθηκε από αμέλεια από τους παλιανθρώπους». Η γιαγιά του 19χρονου μίλησε επίσης για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο χειριστής του παιχνιδιού.

«Μεθυσμένος ήταν, είναι διαπιστωμένο. Το ξέρανε πως ήταν μεθυσμένος από μαρτυρίες. Όμως ένας 21χρονος τρελαμένος, λέει στα παιδιά θα το ξεκινήσω και μετά θα σας το βάλω γρήγορα, και το άφησε αυτό να κάνει κράκα κρούκα.

Να φωνάζει το ένα παιδί σταμάτα το και μετά να ξεκολλάει το πρώτο καθισματάκι. Και πάει ο Δημητράκης μου να τον αρπάξει (τον 19χρονο αδελφό του), που να τον συγκρατήσει. Έφυγε. Γυρίζει του Δημήτρη το κάθισμα με την πλάτη προς τα κάτω και κρατιόταν το παιδί από ένα σιδεράκι. Θα χάναμε και τον Δημήτρη», είπε η γιαγιά του αδικοχαμένου 19χρονου.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε «Ένα 21χρονο, τον έβαλε χειριστή και το έβαλε στο τέρμα για να σπάσει πλάκα. Ήταν μεθυσμένος και εκσφεδονίστηκε το παιδί. Μεθυσμένος και με βαρύ ποινικό μητρώο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments