Τεχνολογία

ΗΠΑ: Στα 42,82 δις δολάρια αναμένεται να ανέλθει η αγορά ρομποτικής το 2024

ΗΠΑ: Στα 42,82 δις δολάρια αναμένεται να ανέλθει η αγορά ρομποτικής το 2024

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//ΗΠΑ: Στα 42,82 δις δολάρια αναμένεται να ανέλθει η αγορά ρομποτικής το 2024

Σταθερή αύξηση παρουσιάζει ο κλάδος της Ρομποτικής στις ΗΠΑ - Η αγορά ρομπότ αυξάνεται με ρυθμό ανάπτυξης άνω του 10% στις μεγάλες βιομηχανικές χώρες Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας - Μεγάλη άνθηση γνωρίζουν τα ρομπότ που αφορούν στην Υγεία

Σημαντική ανάπτυξη γνωρίζει ο κλάδος της Ρομποτικής, στις μεγάλες βιομηχανικές χώρες, σύμφωνα με τον ιστότοπο ερευνών Statista, ενώ αναπτύσσεται πλέον δειλά – δειλά και στη χώρα μας. Από τον μυθικό Τάλω και τον μηχανισμό των Αντικυθήρων μέχρι την προσωπικότητα του Λεοντάρντο ντα Βίντσι η ανάπτυξη του κλάδου της Ρομποτικής περνά μέσα από τη Σιγκαπούρη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και τη Γερμανία. Η διείσδυση της ρομποτικής είναι πολυεπίπεδη και αφορά στις κατασκευές, την αγροτική παραγωγή, τη μεταποίηση, τη βιομηχανία, τον τουρισμό κ.ά.

Οι εφαρμογές της ρομποτικής ποικίλλουν και μπορεί να είναι πολύ απλές όπως λ.χ. μία σκούπα ρομπότ, που κυκλοφορεί ευρέως στην αγορά και της Ελλάδας από 45 ευρώ μέχρι ένα ανθρωποειδές, που μπορεί να κοστίζει πάνω από 23.000 ευρώ.

Τα έσοδα από την αγορά της ρομποτικής αναμένεται να ανέλθουν στα 42,82 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2024.

Η ρομποτική υπηρεσιών κυριαρχεί στην αγορά με προβλεπόμενο όγκο αγοράς 33,50 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το 2024 και αυξάνεται με πιο γρήγορο ρυθμό. Τα έσοδα αναμένεται να παρουσιάσουν ετήσιο ρυθμό αύξησης (CAGR 2024-2028) 11,25%, με αποτέλεσμα όγκο αγοράς 65,59 δισ. $ μέχρι το 2028. Σε παγκόσμια σύγκριση, τα περισσότερα έσοδα θα δημιουργηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες (9,716 δις ΗΠΑ το 2024).

Σε παγκόσμια κλίμακα πρωτοστατεί η Ρομποτική με εφαρμογές για την Υγεία

Τον πρώτο λόγο στην αγορά έχουν τα ρομπότ υπηρεσιών. Ο κύριος πάντως κλάδος, που έχει μπει πιο δυναμικά στον χώρο των ρομπότ σε όλα τα επίπεδα είναι ο κλάδος της ιατρικής, καθώς καλύπτει το 27,2 % του μεριδίου αγοράς, αφήνοντας

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ρομποτικής, η Ασία έχει πυκνότητα ρομπότ 168 μονάδων ανά 10.000 εργαζόμενους στη μεταποιητική βιομηχανία. Σε παγκόσμια κλίμακα, οι οικονομίες της Κορέας, της Σιγκαπούρης, της Ιαπωνίας, της ηπειρωτικής Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και της Κινεζικής Ταϊπέι κατατάσσονται στις δέκα πιο αυτοματοποιημένες χώρες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πυκνότητα ρομπότ 208 μονάδες ανά 10.000 υπαλλήλους με τη Γερμανία, τη Σουηδία και την Ελβετία να κατατάσσονται στην παγκόσμια πρώτη δεκάδα. Η πυκνότητα ρομπότ της Βόρειας Αμερικής είναι 188 μονάδες ανά 10.000 εργαζόμενους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκαταλέγονται στις δέκα πιο αυτοματοποιημένες χώρες στη μεταποιητική βιομηχανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments