ESG ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Βερολίνο: Ζυθοποιία ανακυκλώνει το σιτάρι, βοηθάει τους αγρότες και «μεθάει» τις αγελάδες

Βερολίνο: Ζυθοποιία ανακυκλώνει το σιτάρι, βοηθάει τους αγρότες και «μεθάει» τις αγελάδες

Πηγή Φωτογραφίας: craft-festival.de/

Η εταιρεία δίνει μεγάλη σημασία στην ανακύκλωση των υλικών που χρησιμοποιεί

Μια ζυθοποιία στο Βερολίνο σέβεται το περιβάλλον και στηρίζει τους αγρότες. Έχει τοποθετήσει στην οροφή ηλιακούς συλλέκτες για να μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ προσφέρει στους παραγωγούς το σιτάρι που χρησιμοποιεί.

Ακόμη. η μπύρα που παράγει δεν έχει συντηρητικα ή χημικά.

«Μεγάλο τμήμα των δημητριακών που προμηθευόμαστε, έρχεται όχι από πολύ μακριά, από το Μπάμπεργκ, στη νότια Γερμανία. Αυτός ο σπόρος χρησιμοποιείται για τη διαδικασία παραγωγής ζύθου. Στη συνέχεια το αποθηκεύουμε και το δίνουμε σε αγρότη που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από εδώ. Ο σπόρος έχει πολλή πρωτεΐνη και τον χρησιμοποιεί ως ζωοτροφή για τις αγελάδες, το κρεάς των οποίων πωλείται στην τοπική αγορά» δήλωσε ο Τζώρτζ Σουμάι, εκπρόσωπος της ζυθοποιίας.

Η ζυθοποιία δεν μπορεί να εγγυηθεί στον αγρότη μια συγκεκριμένη ποσότητα σιτηρών που θα λαμβάνει κάθε εβδομάδα. Όλα εξαρτώνται από την παραγωγή και την ζήτηση.

«Μία φορά την εβδομάδα, έρχομαι εδώ και μαζεύω το σιτάρι που έχει χρησιμοποιηθεί. Τα παίρνω σπίτι και μετά τα ταΐζω στις αγελάδες μου. Θα ήθελα να τις ταΐζω μία φορά την ημέρα. Μερικές φορές πρέπει να το «απλώνω λίγο». Αλλά οι αγελάδες το απολαμβάνουν πραγματικά και νομίζω πως ανυπομονούν» υποστηρίζει ο αγρότης Κριστόφ Μπρούντκε.

Η ζυθοποιεία δίνει μεγάλη σημασία στην ανακύκλωση των υλικών που χρησιμοποιεί.

«Συσκευάζουμε τις μπύρες μας σε κουτιά αντί για μπουκάλια. Στέλνουμε πολλές μπύρες εκτός Γερμανίας, για την ακρίβεια σε 34 χώρες εντός και εκτός Ευρώπης. Τα κουτιά καταλαμβάνουν το μισό βάρος και το μισό χώρο από το μπουκάλι. Επίσης η συσκευασία μας είναι 100% ανακυκλώσιμη. Στη χώρα μας το ποσοστό ανακύκλωσης των μεταλλικών κουτιών είναι μεγαλύτερη από το γυαλί» δήλωσε ο Τζώρτζ Σουμάι, εκπρόσωπος της ζυθοποιείας.

Κάθε μήνα η ζυθοποιεία λανσάρει νέες γεύσεις που αρέσουν πολύ στους νεότερους πελάτες

«Η συνεργασία μεταξύ του αγρότη και της ζυθοποιίας μετράει τρία χρόνια, από τότε που η ζυθοποιία άνοιξε τις πόρτες της για πρώτη φορά. Όμως είναι μια παράδοση που χρονολογείται από τον πατέρα του αγρότη, ο οποίος τάιζε τις αγελάδες του κρέας με μπύρα και φαγητό χωρίς σκουπίδια» μεταδίδει από το Βερολίνο η ανταποκρίτρια του euronews Λίβ Στράουντ.

Πηγή:gr.euronews.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments