Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Δίνουμε επιπλέον 7.200 ευρώ και σπίτι στους γιατρούς για τις άγονες [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Δίνουμε επιπλέον 7.200 ευρώ και σπίτι στους γιατρούς για τις άγονες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Η εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ είναι ψευδής

Σημαντικότατα πρόσθετα κίνητρα δίνονται πλέον στους γιατρούς, που θα θελήσουν να εργαστούν σε άγονη περιοχή, όπως υπογράμμισε προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπεραμύνθηκε των υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που παρέχει το ΕΣΥ.

Πιο ειδικά, με αφορμή ερώτηση για τις προκηρύξεις θέσεων για γιατρούς στο δημόσιο σύστημα υγείας, ο Άδωνις τόνισε πως «καταρχάς, το ΕΣΥ έχει προβλήματα. Δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς προβλήματα στον κόσμο. Όμως, το ΕΣΥ αντιμετωπίζει με επιτυχία χιλιάδες περιστατικά. Αυτό που συμβαίνει είναι να προβάλλονται δύσκολα και ατυχή περιστατικά. Ωστόσο, το ΕΣΥ αντιμετωπίζει επιτυχώς χιλιάδες περιστατικά σε καθημερινή βάση. Τα χιλιάδες περιστατικά που καθημερινά πάνε καλά, δεν πρόκειται να τα ακούσετε, αν όμως συμβεί η παραμικρή στραβή θα σπεύσουν όλοι να κατηγορήσουν το ΕΣΥ. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ είναι ψευδής».

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Υγείας συμπλήρωσε πως «στον Βόλο μια τουρίστρια έπαθε ανακοπή Σάββατο και είναι λογικό να μην υπήρχε γιατρός, διότι έτσι συμβαίνει σε κάθε Περιφερειακό Νοσοκομείο της χώρας από την εποχή των αείμνηστων Γεννηματά και Αυγερινού. Ωστόσο, το ασθενοφόρο έφτασε μέσα σε 20 λεπτά από τον Δομοκό, όπως και η νοσηλεύτρια ήταν άρτια εξοπλισμένη. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τη σώσουμε, διότι ήταν βαριάς μορφής η ανακοπή. Επίσης, η έγκυος στην Πρέβεζα είχε συνεχή παρακολούθηση και δεδομένου ότι δεν υπάρχει κλινική νεογνών στην περιοχή, αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Λάρισας με ασθενοφόρο, συνοδεία ειδικευμένης γυναικολόγου και όχι αγροτικής γιατρού που γράφτηκε ψευδώς. Ακόμη, η γιατρός στη Σάμο δεν έπαθε εγκεφαλικό, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί ότι έχουμε τεράστια προβλήματα στο νησί. Αν δίνουμε την εικόνα μεμονωμένων περιστατικών, βλάπτουμε την εικόνα του ΕΣΥ».

Σε σχέση με τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας, επισημάνθηκε ότι «πλέον, επιτρέπουμε το ιδιωτικό έργο σε γιατρούς του ΕΣΥ. Σήμερα, μπορούμε να μιλήσουμε για τάση επιστροφής των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ. Άρα, χάρη στις μεταρρυθμίσεις μας, το ΕΣΥ γίνεται και πάλι ελκυστικό για τους ιδιώτες γιατρούς.

Σε λίγες μέρες, βγαίνει η απόφαση για τα κίνητρα σε γιατρούς σε άγονες περιοχές. Ο γιατρός παίρνει συν 7.200 ευρώ το χρόνο. 7.200 ευρώ δεν είναι καθόλου λίγα για τα δεδομένα του ελληνικού κράτους. Επίσης ο δήμος θα δίνει στον γιατρό δωρεάν σπίτι. Για παράδειγμα, στα Δωδεκάνησα, ο εκεί περιφερειάρχης, ο οποίος είναι πραγματικά εξαιρετικός, δίνει επιπλέον κίνητρα στον γιατρό, που θα επιθυμήσει να δουλέψει για το ΕΣΥ. Δεν μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Όμως, βεβαιώνω πως, όσο περνάει ο καιρός, θα λύνουμε όλο και περισσότερα προβλήματα. Και φέτος, οι εφημερίες πήγαν πολύ καλά, επειδή ακριβώς προωθήσαμε μεταρρυθμίσεις, οι οποίες επιτρέπουν την παροχή ιδιωτικού έργου στο δημόσιο σύστημα υγείας. Με τα νέα κίνητρα που θεσπίσαμε, θα προκηρύξουμε θέσεις, που θα είναι πιο ελκυστικές. Και σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε τις 6.500 προσλήψεις μονίμου προσωπικού και πολλές χιλιάδες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.

Προσωπικός μου στόχος είναι να μειώσω το χρόνο αναμονής στα δημόσια νοσοκομεία και δεσμεύομαι πως θα βάλω τα δυνατά μου για να μειώσω δραστικά το χρόνο. Σέβομαι πολύ τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, Αναγνωρίζω ότι υποαμείβονται. Για αυτό το λόγο, κάνουμε προσπάθεια να βελτιώσουμε τις απολαβές τους. Ας μην ξεχνάμε πως το ΕΣΥ στέκεται όρθιο και χάρη στον επαγγελματικό «πατριωτισμό» των γιατρών και των νοσηλευτών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments