Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκης πληρώνουν τον πολακισμό

Άδωνις Γεωργιάδης: ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκης πληρώνουν τον πολακισμό

Πηγή Φωτογραφίας: [368715] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Κασσελάκης αποδεικνύεται ανίκανος για αρχηγός.

Στην κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Πολάκη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ λούζεται τον πολακισμό και καλά να πάθει είναι η απάντηση γιατί ακούστε τώρα πώς έχει μπλέξει ο κύριος Κασσελάκης. Έχει χάσει τον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα είναι για πολύ διάστημα ακόμα αρχηγός, είναι προφανές αυτό το βλέπει και τυφλός».

Όπως εξήγησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην «Πρωινή Ενημέρωση», αναφερόμενος στο περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη και την Αθηνά Λινού στη Βουλή, «ο Κασσελάκης έχει κάνει πολλά λάθη αλλά αυτό ήταν το μέγιστο: Είσαι αρχηγός, αποφασίζεις να διαγράφεις τον Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα. Δεν κρίνω αν καλώς ή κακώς το αποφάσισες. Από την ώρα που το είπες, από το επόμενο δευτερόλεπτο άρχισε να λέει ο Κασσελάκης ”συγγνώμη Παύλο μου, αχ πόσο σ’ αγαπώ, πόσο στενοχωρήθηκα που σε διέγραψα, δεν θα ξανασυμβεί”».

«Τι συνέβη την επόμενη μέρα στη Βουλή; Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πήγαιναν γύρω από τον Πολάκη και τον χάιδευαν. Ξέρετε για ποιον λόγο; Γιατί ακούγανε τον αρχηγό να λέει ”Παύλο μου, πόσο σε αγαπώ” και σου λέγανε αυτός θα ξαναγυρίσει και θα είναι και πιο ισχυρός από πριν. Και οι βουλευτές τι έκαναν; Πήγαν σε αυτόν που είχε την εξουσία και τότε την εξουσία την είχε ο Πολάκης. Τι έκανε ο Πολάκης από εκείνη την ημέρα και έπειτα; Άρχισε να βρίζει τη Λινού που είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ασχολείται με τις καταγγελίες του Πολάκη. Αν ο Κασσελάκης υιοθετήσει τις καταγγελίες του Πολάκη και διαγράψει τη Λινού, ποιος είναι ο αρχηγός του κόμματος; Ο Πολάκης ή ο Κασσελάκης;» πρόσθεσε, δηλώνοντας πως «εμένα η Αθηνά Λινού δεν είναι φίλη μου, αλλά πολιτική αντίπαλος, ωστόσο αυτήν τη στιγμή με όλα όσα συμβαίνουν καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας».

«Αν διαγράψεις τον Πολάκη από το κόμμα, τι θα βγει να πει; ”Εγώ αποκάλυψα τη διαφθορά και αυτοί οι διεφθαρμένοι συγκάλυψαν τη διαφθορά”. Και γιατί γίνονται όλα αυτά; Γιατί ο κύριος Κασσελάκης δεν είναι ικανός να είναι αρχηγός σε ένα κόμμα. Το να είσαι αρχηγός ενός κόμματος και μάλιστα, της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι εύκολο. Και όταν κάποιος μπορεί και βρίζει ακόμα και συναδέλφους του, χωρίς να έχει καμία ποινή, αυτό σε ένα κομμάτι κοινού- ευτυχώς όχι μεγάλο- τον καθιστά ήρωα. Άρα ο πολακισμός αρχίζει και εδραιώνεται και δεν είναι καλό για την Ελλάδα, έχω βιώσει τον πολακισμό στο πετσί μου» συνεχίσε για να καταλήξει: «Εγώ ξεκίνησα την κόντρα με τον Πολάκη γιατί όταν πήγα το 2015 στη Βουλή, άρχισε να κάνει bullying σε όποιον έβλεπε μπροστά του. Εγώ στο bullying είμαι ευαίσθητος και δεν το αντέχω και αντιστάθηκα. Αυτές οι εμμονές του Πολάκη όσο εξυπηρετούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο τις συγκάλυπτε, τις προέβαλε. Ο Πολάκης για να γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει στα μέτρα του Πολάκη».

Τι είπε για μισθούς και ΕΣΥ

Επίσης, διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα είναι ουραγός σε επίπεδα μέσου μισθού στην Ευρώπη, επικαλούμενος πίνακα με στοιχεία που φέρουν 15 χώρες κάτω από τη χώρα. «Οι Έλληνες περνάνε καλύτερα σήμερα από το 2019, η Ελλάδα δεν έχει χαμηλότερο εισόδημα από τη Βουλγαρία», τόνισε.

Ως προς την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «η πραγματικότητα λέει πως απορροφήσαμε 1% για την Πολιτική Προστασία με 87% συμβασιοποίηση. Τι σημαίνει αυτό; Από τη στιγμή που αρχίζεις να παραλαμβάνεις όσα έχεις παραγγείλει – επειδή μόλις τα παραλαμβάνεις πληρώνεις- η απορρόφηση μπορεί να πάει από το 1 έως το 87. Έχουν γίνει οι παραγγελίες όλων όσων εξήγγειλε χθες ο κ. Κασσελάκης και έχουν ενταχθεί ήδη στο πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ».

«Υπάρχει μήπως Εθνικό Σύστημα Υγείας στον κόσμο που να μην έχει προβλήματα;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν η συζήτηση πήγε στην Υγεία. «Τα χιλιάδες περιστατικά που καθημερινά πάνε καλά, δεν πρόκειται να τα ακούσετε, αν όμως συμβεί η παραμικρή στραβή θα σπεύσουν όλοι να κατηγορήσουν το ΕΣΥ. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ είναι ψευδής», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά φέρνοντας και ορισμένα παραδείγματα από την επικαιρότητα:

«Στον Βόλο μια τουρίστρια έπαθε ανακοπή Σάββατο και είναι λογικό να μην υπήρχε γιατρός, διότι έτσι συμβαίνει σε κάθε Περιφερειακό Νοσοκομείο της χώρας από την εποχή των αείμνηστων Γεννηματά και Αυγερινού. Ωστόσο, το ασθενοφόρο έφτασε στα 20 λεπτά από τον Δομοκό, όπως και η νοσηλεύτρια ήταν άρτια εξοπλισμένη. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τη σώσουμε, διότι ήταν βαριάς μορφής η ανακοπή. Επίσης, η έγκυος στην Πρέβεζα είχε συνεχή παρακολούθηση και δεδομένου ότι δεν υπάρχει κλινική νεογνών στην περιοχή, αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Λάρισας με ασθενοφόρο, συνοδεία ειδικευμένης γυναικολόγου και όχι αγροτικής γιατρού που γράφτηκε ψευδώς. Τέλος, η γιατρός στη Σάμο δεν έπαθε εγκεφαλικό, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί ότι έχουμε τεράστια προβλήματα στο νησί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments