Πολιτική

Άδωνις σε Κασσελάκη: Φθηνός λαϊκισμός η σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας

Άδωνις σε Κασσελάκη: Φθηνός λαϊκισμός η σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας

Πηγή Φωτογραφίας: [367545] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο θάνατος της κυρίας δεν οφείλεται σε έλλειψη ιατρού

Σαφή και μεστή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και σε πάντα πρόθυμα τρολ δίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με την ιατρική κάλυψη των ασθενών στα περιφερειακά ιατρεία του ΕΣΥ.

Προηγουμένως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει την άμεση αποπομπή του υπουργού Υγείας από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αφορμή στάθηκε δήλωσή του για το θάνατο ασθενούς από ανακοπή στην Ανάβρα Μαγνησία, ενώ το αγροτικό ιατρείο ήταν κλειστό

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Χ, ο υπουργός Υγείας επισημαίνει εισαγωγικά πως «η σκόπιμη διαστρέβλωση και όσων είπα και της πραγματικότητας έχει αρχίσει να ξεφεύγει».

Πιο αναλυτικά, ο κος Αντιδήμαρχος Ανάβρας κατήγγειλε αρχικά «ότι μία τουρίστρια πέθανε από ανακοπή στην περιοχή του, διότι δεν υπήρχε γιατρός υπαίθρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Ανάβρας».

«Σε αυτό απάντησα με την πραγματικότητα», υπογραμμίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης:

Κατά πρώτον, «η ατυχήσασα που έπαθε την ανακοπή στην ταβέρνα, δεν πέθανε λόγω ελλείψεως ιατρού. Σε 4’ η νοσηλεύτρια του Περιφερειακού Ιατρείου ήταν εκεί για την προσπάθεια ανάταξής της. Λόγω ιατρικού απορρήτου, δεν μπορώ να πω γιατί ήταν αδύνατον να επανέλθει.  Στα 20’ έφτασε εκεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με διασώστες, οι οποίοι επίσης δεν μπορούσαν να την επαναφέρουν και διαπίστωσαν τον θάνατό της. Άρα δεν έμεινε χωρίς φροντίδα και ο θάνατός της δεν οφείλεται στην έλλειψη ιατρού».

«Δεύτερον», συνεχίζει ο υπουργός Υγείας, «στην καταγγελία του κου Αντιδημάρχου ότι έλειπε ο ιατρός, απήντησα ότι τα Περιφερειακά Ιατρεία ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ δεν έχουν εφημερίες.  Δηλαδή, δεν υπάρχει ιατρός το Σαββατοκύριακο ή τις αργίες.  Αυτό δεν σημαίνει ότι ο πληθυσμός μένει άνευ ιατρικής κάλυψης, καθώς παντού καλύπτονται όλοι από τα ΚΥ,  εκεί.  Για παράδειγμα, υπάρχει το ΚΥ Αλμυρού, που καλύπτει με εφημερίες και αυτή την περιοχή. Άρα, η απάντηση στην καταγγελία του είναι ότι δεν έλειπε ιατρός την Κυριακή, καθώς την Κυριακή δεν προβλέπεται ιατρός σε Περιφερειακό Ιατρείο.

«Όλο αυτό έχει διαστρεβλωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, διάφορα τρολ κλπ για πολιτικούς σκοπούς», συμπληρώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προσθέτει: «Για τους καλόπιστους επαναλαμβάνω: Η κυρία δεν πέθανε, λόγω ελλείψεως ιατρού. Έλαβε άμεσα φροντίδα, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Τα υπόλοιπα είναι απλός λαϊκισμός».

Επισημαίνεται, τέλος, ότι στην εν λόγω ανάρτηση του υπουργού Υγείας επισυνάπτεται και η ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ, στην οποία επιβεβαιώνονται πλήρως οι θέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί σχετική ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος, κάνοντας κοπτοραπτική στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, ζητούσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, την αποπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη, σημειώνοντας πως «η δήλωση του υπουργού Υγείας «η ασθενής έπαθε ανακοπή Κυριακή και τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχουν γιατροί, κανένα κράτος δεν μπορεί να έχει παντού ιατρούς» είναι ακραίο δείγμα κυνισμού. Ξέρω ότι με τον κ. Γεωργιάδη μοιράζεστε τον ίδιο κυνισμό και την ίδια έλλειψη ενσυναίσθησης (το είδαμε από τα Τέμπη ως την Πεντέλη), αλλά η συγκεκριμένη δήλωση μπορεί να «θεραπευτεί» μόνο με άμεση αποπομπή του», ανέφερε προκλητικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments